Rosana, La Unión i Gertrudis protagonitzen els concerts gratuïts de la plaça de Catalunya

Ja arriba el Corpus, la festa major de Cornellà. El gruix de l’àmplíssima programació es concentra des del dijous 31 de maig fins al diumenge 3 de juny, farcit de música, de cites culturals i familiars i sobretot de moltes i moltes activitats al carrer, gratuïtes, i a tots els barris, perquè tothom en pugui gaudir.

Per unes festes igualitàries i no sexistes

El Pregó d’aquest any anirà a càrrec de tres dones: Pura Velarde, Alícia del Hoyo i Ariadna Gómez. Serà un pregó enfocat a reinvidicar el feminisme, les polítiques d’igualtat de gènere i la lluita contra la violència envers les dones, així com la visibilitat de les dones a tots els àmbits de la nostra ciutat. Les tres pregoneres pertanyen a tres generacions diferents, implicades en la reivindicació de la igualtat i el respecte entre les persones des de diferents àmbits: Velarde és una destacada dirigent de l’associacionsme veïnal, del Hoyo és artista i membre del col·lectiu FAC, i Gómez és alumna de l’Insitut Esteve Terradas i ha format part de la primera promoció de la Xarxa d’Agents Joves per la Igualtat.

El pregó té lloc el dijous 31 de maig a les 21.15h, davant de l’Ajuntament, després del Ball cerimonial de l’Àliga de Cornellà, i en acabat, donarà pas al Corndefoc que recorre el barri Centre de la ciutat.

Durant tots els dies de la Festa s’habilitaran carpes i punts d’atenció a llocs estratègics de les festes a on persones voluntàries faran una tasca de sensibilització sobre el tema de la igualtat i per evitar les actituds sexistes i de LGTBIQfòbia.

Pàgina del Corpus 2018 Agenda Cornellà.cat Programa de Festes (pdf)

Tota la programació, detalls, horaris, es poden consultar al programa oficial de les festes, al web i l’agenda municipals, i a l’aplicació gratuïta per a smartphones vinculada al web Què Fer a Cornellà.

Música i activitats populars

Un dels punts destacats de la Festa Major de Cornellà són els concerts gratuïts. Els protagonistes d’aquest any seran la banda de pop La Unión (divendres 1, 23h a la plaça de Catalunya), el conjunt de reggae Green Valley (divendres 1, 23h al pàrquing del PELL), la cantautora Rosana (dissabte 2, 22h a la plaça de Catalunya), i la rumba catalana de Gertrudis (diumenge 3, 19h a la plaça de Catalunya).

Però hi ha molta més música a les places, tots els dies, i moltes més activitats familiars: contes, catifes de flors, jocs, esports, gimcana, el Populari… Les entitats també omplen de cites tradicionals la programació del Corpus, des del pregó amb el ball de l’Àliga, fins als Castellers, les sardanes, la caseta de l’Atlético Minas, la Trobada de Gegants del dissabte anterior, o el Toc de Corn, que aquest any porta la seva música i les activitats familiars al Camp de les Aigües.

Recollida d’aliments per a la Botiga Solidària

Aquesta Festa Major hi ha moltes activitats que col•laboren en la recollida d’aliments i productes per a la Botiga Solidària de Cornellà, des d’on es distribueix a famílies en situació de necessitat de la ciutat.

Els productes preferents són llegums cuits, oli, sucre, sal, tomàquet fregit, farina, conserves, gel de bany, xampú, bolquers, llet i detergent de roba.

Les activitats que participen en la recollida estan indicades amb una icona especial al programa d’actes: per exemple, a la caseta de la Peña Atlético Minas, a la mostra de Catifes de Corpus, a les activitats de la Festa Galega a Can Mercader, o a la festa Holi Dolly familiar, entre d’altres.

Concurs Joves Instagram Corpus’18

Una novetat d’aquest any és un concurs de vídeos, a través d’Instagram, en què poden participar joves entre 12 i 35 anys. Cal etiquetar el vídeo amb el hashtag #CJICorpus18 i mencionar els comptes @culturacornella i @queferacornella

Els premis són un smartphone, un smartwatch i entrades per assistir als espectacles dels cicles culturals de la ciutat. A la pàgina www.cornella.cat/ca/corpus.asp hi ha el detall de les bases del concurs.

Nous espais i activitats per a totes les edats

La plaça del Pilar serà escenari de dues activitats novedoses d’aquesta edició del Corpus. Divendres 1 a les 20h, Tastets i Músiques del Món, un festival de tastets gastronòmics amenitzats per la sessió musical de DJ Malti i l’actuació de Lenin “Güiroloco” Jiménez y su orquesta. L’endemà, al mateix espai, un Vespre Màgic (dissabte 2, 19.30 h), amb les actuacions de Dani Jiménez amb “Què cal per ser científic” i Melanie, amb l’espectacle “Amazing” que dirigeix el Mag Lari.

També hi ha espai per a un nou Festival de la Paraula, consistent en un Poetry Slam amb Dani Orviz, Iñaki Nazaval i Isa García, i l’Improshow amb Planeta Impro (dissabte 2, 19h, a la plaça del Pallars).

Repeteixen cites com els tobogans d’aigua al carrer de Joan Fernández i a la rampa d’accés a Can Mercader, així com la festa Holi Dolly Familiar; a la nit, com a novetat, el mateix pàrquing del PELL acollirà el Festival Lúppiter, amb confeti, CO2 i efectes especials, adreçat sobretot als joves.

Per tancar la festa major, repetirà la Nit de Llum i Selfies, que precedeix el castell de focs, diumenge a la nit a l’avinguda de Salvador Allende. Xanquers, malabars, ballarins que apareixen al ritme de la música i desapareixen per la màgia de la llum; la idea és aprofitar els moments de llum per a fer-se una selfie i pujar-la a les xarxes socials, amb el hashtag #Nitdellums.

El Corpus en Família agrupa totes aquelles activitats adreçades al públic familiar i estan indicades amb una icona al programa oficial de festes. A més, s’ha editat un programa especial que recull les activitats, el qual s’ha distribuït a les escoles de la ciutat.

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here