La festa romana estarà dedicada enguany als banquets (‘convivium’) i el plaer del menjar

Del 8 al 10 de juny se celebra la 15a edició dels Ludi Rubricati , la festa romana de Sant Boi, que estarà dedicada a tot allò que està relacionat amb el “comvivium”, el banquet i el menjar de l’època romana. Durant aquests anys, la festa s’ha consolidat com un referent del calendari cultural de la ciutat. L’objectiu és fer arribar les propostes i els continguts del Museu a tots els públics.

Durant tres dies els visitants tenen l’oportunitat de redescobrir el passat romà de la ciutat i reviure la vida quotidiana del Sant Boi d’aquella època amb activitats adreçades a tota la família. Les Termes Romanes (declarades bé d’interès cultural per la Generalitat l’any 2016) i els jardins de Can Barraquer i Can Torrents seran els escenaris de l’esdeveniment.

En aquesta quinzena edició, el banquet i el menjar a l’antiga Roma seran el centre d’atenció. El festí romà formava part de la socialització de les classes benestants. La finalitat era, a banda de menjar, compartir una estona amb amics i lloar els deus. Actualment, una bona part dels aliments i de la manera de consumir-los són hereves d’aquell moment històric. Tallers i recreacions històriques ajudaran a recordar i compartir què i com menjaven els nostres avantpassats.

Les activitats començaran el divendres dia 8, a la nit, amb la representació de l’obra “Aulularia o comedia de l’olla”, de Plaute, a càrrec de Teatre Et Alia. Els dies 9 i 10 estan programats tallers sobre l’btenció del menjar, l’elaboració del pa, la preparació del menjador i el menú, els guarniments dels participants en un banquet (corones de flors, vestits, etc.) i l’arqueologia i l’antropologia al voltant del “convivium”, entre altres. També estarà instal·lat un campament de soldats romans i es realitzaran recreacions històriques amb els grups Propognatores Barcelonenses, Trifusió i Evocati.

En aquesta ocasió, es podrà participar en una gimkana fotogràfica, a càrrec de l’associació Dphotosb.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here