En el marc dels actes pre congressuals del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat, es celebrarà aquesta xerrada on participaran una jugadora de rugbi, una jugadora de beisbol, una esportista paralímpica i una periodista esportiva

El dimecres 13 de juny, a les 19 hores, als Cinemes Can Castellet, tindrà lloc la taula rodona “Desigualtats en l’esport femení” , que l’Ajuntament organitza com a subseu del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat . El congrés se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a Castelldefels sota el lema 100 % Feminista.

La jornada vol mostrar l’aposta de Sant Boi per ser una ciutat 100% amb l’esport femení . Es tracta de sumar punts de vista des de l’experiència de dones vinculades a la pràctica i la difusió de l’esport. La sessió vol contribuir a difondre la discriminació de les dones en aquest àmbit i fomentar el debat crític en l’erradicació de les desigualtats.

Per aquests motius, la jornada està centrada en les carreres de les esportistes pel sol fet de ser dones i en la invisibilització i el silenci dels mitjans de comunicació respecte a les seves trajectòries. La iniciativa forma part d’una comissió de treball del Congrés de Dones del Baix Llobregat per analitzar les diferències existents per raó de gènere i proposar iniciatives encaminades a millorar aquesta situació.

La taula rodona tindrà com a convidades tres esportistes amb trajectòries destacades en les seves disciplines esportives: Astrid Fina , medalla de bronze de snowboard als Jocs Paralímpics d’hivern d’enguany a Pyeongchang (Corea del Sud); Roser Jonàs , campiona amb l´equip de Sant Boi de la Copa de la Reina de Softbol de 2012 a 2016, i Anna Puig , campiona de Rugbi Europeu XV 2018. L’acte comptarà també amb la periodista esportiva Mireia Vicente i la professora del departament d’educació física de la INEFC, Susanna Soler, en serà la moderadora.

La trobada es completarà amb la projecció del curtmetratge Ferro , realitzat per l’equip femení júnior de la Unió Esportiva Santboiana i programat al BCN Sport Film del passat mes de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here