Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha renovat l’accés de l’estació de Sant Andreu de la Barca de la línia Llobregat-Anoia

Aquesta actuació comporta diverses millores funcionals: permet facilitar la gestió de la mobilitat, l’explotació del vestíbul, la capacitat de control del frau, alliberar espai i millorar així els fluxos de circulació dels usuaris en l’entrada/sortida de l’estació i en l’adquisició de títols de viatges a les màquines de venda de bitllets.

Les obres, que es van iniciar el gener d’aquest any, han consistit en el desplaçament de la barrera tarifària de la planta d’andanes a la planta del vestíbul. La construcció del nou accés ha comportat també una redistribució de la barrera tarifària i de les màquines de venda de bitllets de l’estació.

A més, la nova configuració del vestíbul ha permès dotar l’estació de més amplitud i aprofitar els espais existents per a la construcció d’un nou magatzem amb accés un cop passada la barrera tarifària, on també quedarà el lavabo públic per a ús dels usuaris d’FGC, facilitant la reducció d’avaries i el seu manteniment.

Les obres de redistribució del vestíbul i de construcció del nou accés han comportat una inversió de 165.000 euros. L’any 2017 l’estació va tenir prop de 570.000 usuaris, amb un increment de prop del 4% respecte l’any 2016.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins la política de manteniment d’actius i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i infraestructures que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here