El Jutjat d’Instrucció número 3 de Cornellà ha admès a tràmit la querella que va interposar el partit ultradretà Vox el passat 6 de juny contra els principals comandaments dels Mossos d’Esquadra per delictes de sedició, rebel·lió, desobediència i denegació d’auxili per la seva actuació l’1-O

Així, Vox podrà exercir com a acusació popular en la investigació que el jutge ja havia obert fa uns mesos. Els querellats són els comissaris Ferran López, Emili Quevedo i Joan Carles Molinero; l’intendent Antoni Verger; l’intendent cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat, Amadeu Domingo; la cap del servei d’Assessorament Jurídic dels Mossos, María Paz Martí, i l’agent Franciso Javier Gámez.

Després de pagar una fiança de 1.000 euros, Vox exercirà com a acusació popular en la causa del jutjat de Cornellà, a l’espera que el Tribunal Suprem resolgui la petició del jutge perquè l’Audiència Nacional espanyola assumeixi les indagacions, on Vox també exerceix com a acusació popular contra el major del cos, Josep Lluís Trapero, l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig, i l’exdirector general de la policia catalana, Pere Soler.

En admetre a tràmit aquesta querella, el jutge, que ja tenia oberta una investigació sobre el paper de la cúpula de la policia catalana l’1-O, atorga als comandaments policials la condició d’investigats-querellats, perquè es puguin personar en la causa i sol·licitar diligències per a la seva defensa. No obstant això, el jutge no acorda de moment cap diligència, ja que està a l’espera que el Tribunal Suprem resolgui la qüestió de competència que va plantejar perquè la investigació quedi en mans de la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

El jutge de Cornellà responsabilitza els comandaments dels Mossos d’haver elaborat el document que marcava les pautes d’actuació que havien de seguir els agents que hi havia a cada col·legi electoral l’1-O i que, segons ell, no van ser efectives i van permetre les votacions. El jutge havia demanat a l’Audiència Nacional que es fes càrrec de la investigació però la magistrada Carmen Lamela ho va rebutjar. Ara el Suprem decidirà.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here