El Ple de juny va aprovar la resolució per declarar Sant Vicenç dels Horts municipi feminista. La proposta de resolució és el resultat de diverses reunions de treball entre alcaldesses i regidores d’Igualtat d’11 localitats del Baix Llobregat, les quals han format part del Decàleg per la construcció de ciutats feministes

L’objectiu principal d’aquest document és convertir el Baix Llobregat en laboratori de polítiques feministes. Crear un pressupost propi i transversal amb perspectiva de gènere, lluitar contra la bretxa salarial i les violències masclistes i afavorir la contractació pública d’empreses amb Plans d’Igualtat són només algunes de les mesures que preveu el decàleg que s’està portant als Plens dels municipis del Baix Llobregat.

Així, les alcaldesses han proposat que els diferents consistoris aprovin en els seus plens mocions per declarar feminista el municipi, fet que implica el compromís de dur a terme mesures com destinar una part transversal del pressupost a la igualtat entre homes i dones o incorporar als concursos públics un mòdul en clau de gènere.

Els municipis també aprovaran protocols contra la violència masclista i l’assetjament sexual i revisaran les categories laborals per aconseguir la igualtat de salaris i acabar amb la bretxa salarial, entre altres actuacions.

De moment, els municipis impulsors d’aquesta iniciativa son: Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Vallirana, Sant Esteve Sesrovires, Pallejà, Santa Coloma de Cervelló, Corbera de Llobregat i Begues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here