Aquest divendres 6 de juliol, a les 18 h, s’inaugura el nou gual inundable que connecta els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret. A partir d’aquesta data, els vianants i ciclistes podran travessar el riu Llobregat a peu i amb bicicleta

El proper divendres 6 de juliol, a les 18 h, s’inaugura el nou gual inundable que connecta els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret. A partir d’aquesta data, els vianants i ciclistes podran travessar el riu Llobregat a peu i amb bicicleta.

Es tracta d’una plataforma transitable de 4 metres d’amplada i 30 metres de longitud, que dona continuïtat a l’eix de vianants i bicicletes que ve al llarg del riu per relacionar-se amb els espais naturals, establint un nou enllaç amb els municipis veïns de l’altra banda del riu. Alhora es millora la connectivitat entre municipis amb la xarxa de camins del parc del riu Llobregat i es crea una nova ruta saludable, fomentant l’accessibilitat a punts d’interès natural com els aiguamolls de Molins de Rei.

Aquest gual està en un dels punts on la llera del riu és més estable, aigües avall del pont sobre el Llobregat entre la B-23 i l’A2, i uns metres aigües amunt de la confluència de la riera de Torrelles. Per comunicar el gual i la passarel·la amb les vies ja existents es construiran accessos sobre els talussos a banda i banda de la llera, que es completaran amb tasques en l’entorn natural. Aquesta nova inversió pública en el parc agrari té un cost de 745.364 euros; cadascun dels tres ajuntaments n’aporta un 23% i la resta és assumit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En el marc de l’acte d’inauguració del nou gual, hi haurà una bicicletada i caminada amb sortida del Parc del Llobregat (c/ Pla) a les 17.30 h. A l’arribada, hi haurà un espectacle a càrrec dels Diables Rojos.

Nova passarel·la a la riera del Comerç

Durant l’acte també s’inaugurarà la passarel·la peatonal del carrer Comerç que s’ha construït per als vianants i ciclistes sobre la desembocadura de la riera del Comerç dins del terme de Sant Feliu. Aquest és un dels espais que el municipi neteja sistemàticament, tot i ser una tasca responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua, per minimitzar els riscos derivats d’episodis de pluges intenses perquè ciutadans i ciutadanes puguin gaudir de les rutes, el paisatge i l’entorn natural únics del parc del riu Llobregat. L’import d’aquesta passarel·la, finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat de 241.458,65 euros.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here