Del 20 al 23 de juliol es celebra la Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç dels Horts que aquest any ve carregada de propostes per a tots els gustos i totes les edats, plena d’activitats aquàtiques per a combatre la calor de les últimes setmanes, i destacant el caràcter acollidor i solidari de la població.

Les encarregades de fer el pregó d’enguany seran les protagonistes del programa Bienvenidas al Norte, bienvenidas al Sur dirigit pel periodista baixllobregatí Jordi Évole. Son 14 dones de Sant Vicenç dels Horts, de Sevilla i rodalies, que varen participar en una enriquidora experiència a favor del diàleg i el respecte. També contaran amb la presència de la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Torrejón de Ardoz, que tornen a ajuntar-se de nou amb la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts.

Hi haurà concerts i màgia, flamenc i sardanes, castells i gegants, correfocs i festes de l’aigua entre moltes altres activitats en les que hi han participat les entitats vicentines. A més, es pretén que siguin unes festes lliures de sexisme, masclisme i LGTBIfòbia i en les que es fomenti el diàleg, el respecte mutu i la voluntat de comprensió entre les persones.

La festa s’iniciarà amb el Cercavila commemoratiu del 10è aniversari de la Ciutat Gegantera amb el Vicenç i la Coloma. A les 21h a la plaça de la vila tindrà lloc la lectura del pregó que inaugurarà les festes i a la nit hi haurà el concert del grup de pop rock espanyol La caja de Pandora.

Dissabte 21 el dia començarà amb les III Olimpíades lúdiques que contaran amb la presència d’un mínim de vuit clubs de Catalunya. Durant la tarda tindrà lloc el Cercavila de Gegants i quan arribi la nit sortiran els Diables Àngels Diabòlics i el Mamut Venux per cremar la ciutat al correfoc. Els Hotel Cochambre seran els encarregats de tancar el dia fent ballar a tothom.

Diumenge a les 13h es celebrarà la Holi Party en la que serà important que tothom hi vagi vestit de blanc, i a la nit hi haurà un concert nostàlgic amb Los Diablos a la plaça de la Vila on sonaran els seus hits dels anys 70.

El dilluns tindran lloc els últims actes de festa major; la missa solemne amb la presència de l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic, una refrescant festa de l’escuma, un espectacle de màgia i la 4a Mostra d’Havaneres i Canço de Taverna amb rom cremat per a tothom.

Per a consultar el programa complet de la Festa Major d’Estiu cliqueu aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here