Els municipis d’Esparraguera, Abrera, Collbató, El Bruc, Olesa de Montserrat i Castellolí es veuen afectats pel projecte de “Adequació, reforma, i conservació de l’autovia A2, Tram: Igualada – Martorell (Barcelona)” presentat pel Ministeri de Foment, que pretén convertir la carretera A-2 en una autopista de fins a 10 carrils en un tram de 35 km.

És per aquest motiu que els municipis i Consells Comarcals afectats, la Diputació de Barcelona i el Patronat de la muntanya de Montserrat, van reunir-se el passat dijous amb el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. Van reclamar una negociació a tres bandes entre Estat, Generalitat i municipis per a trobar un punt de partida comú.

A més, el dimarts de la mateixa setmana, l’alcalde d’Esparraguera, Eduard Rivas, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro i representants del PSC de Collbató havien mantingut una reunió amb Teresa Conillera, delegada del Govern Central a Catalunya. La delegada va manifestar que el projecte d’ampliació de l’A-2 no era la prioritat per al Ministeri ja que els rescats de les autopistes de peatge i la finalització d’infraestructures començades passarien per davant.

Per altra banda, tal i com va expressar Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en l’acte commemoratiu dels 30 anys de la constitució d’aquesta institució celebrat aquest dilluns, el Ple ha aprovat per unanimitat una moció en rebuig al Pla de Treball del Ministerio de Fomento de reforma de l’A-2. Aquest demana establir una taula de negociació entre ajuntaments afectats, el Consell Comarcal, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento per a poder arribar a un acord sobre les infraestructures esmentades al projecte.

Està previst que el projecte es presenti abans que acabi l’estiu i que les obres comencin el 2020 per a que finalitzin el 2023. La proposta contempla la possibilitat que l’ampliació impliqui passar per damunt de polígons industrials i parcel·les a més del soroll i de l’augment de trànsit que comportaria. Per aquest motiu, avui dimecres, Esparraguera podria debatre al ple municipal el projecte i votar una moció conjunta per a rebutjar-lo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here