L’ajuntament de Sant Boi porta 11 anys esperant el trasllat de la caserna militar situada en ple nucli urbà de la ciutat i que suposa una barrera física i psicològica de 16 hectàrees. La caserna militar de Santa Eulàlia és la única de Catalunya que continua situada en sòl urbanitzable i el seu trasllat suposaria, tal com l’ajuntament i l’INCASOL havien acordat, la construcció d’uns 2.000 habitatges dels que quasi la meitat serien de protecció oficial.

L’acord produït el 2007 entre el Ministeri de Defensa, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Boi en el que quedaven definits el plantejament urbanístic del sector Fecsa-Caserna i un pla d’usos a més d’un solar municipal per a traslladar la instal·lació, va quedar aturat per culpa de la crisi econòmica. Les negociacions, però, es van reprendre durant el mandat de Carme Chacón l’any 2011 en el que les dues parts varen signar un protocol d’intencions per dur a terme el trasllat tan aviat com l’economia ho permetés.

Aquest dilluns 16 de juliol, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, van tornar a reunir-se a petició de l’Ajuntament. En aquesta trobada Moret va plantejar diferents temes que afecten a la població i que porten anys sense resoldre’s, entre ells, el canvi d’ubicació de la caserna. Cunillera, segons ha informat l’Ajuntament, va mostrar-se disposada a “fer gestions” per a que el Ministeri de Defensa reprengués els tràmits per fer efectiu el trasllat de la caserna militar juntament amb la subestació elèctrica de Fecsa-Endesa ubicada al seu costat.

La delegada del govern va garantir que en primer lloc es recuperatia el protocol d’intencions que va signar-se l’any 2011. A més, a la mateixa reunió, l’Ajuntament també va reclamar la finalització de les obres de prolongació de l’autovia del Baix Llobregat i la construcció d’una línia ferroviària soterrada entre els municipis de la zona del Delta. Moret va enviar una carta al ministre de Foment per formalitzar aquests dos projectes.

Tot sembla indicar que Sant Boi és avui més a prop de veure satisfeta una antiga demanda molt important per la ciutat.

Font: ACN Imatge: www.santboi.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here