La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Reyes Maroto, ha visitat, aquest dimarts, la planta de producció de Roca a Gavà-Viladecans. Juntament amb un recorregut per les instal·lacions, la ministra ha conegut de primera mà el projecte Espai Roca de modernització de l’actual recinte industrial.

La ministra ha encapçalat una delegació composta pel secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitja Empresa, Raúl Blanco; la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera; i el director general de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Juan Ignacio Díaz. També han participat en la visita Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, i els alcaldes de Gavà i Viladecans, Raquel Sánchez i Carles Ruiz, respectivament.

La delegació ha estat rebuda a l’entrada de l’edifici històric de la Rambla de Gavà pel CEO de Roca Group, Ramón Asensio. El responsable de la companyia ha guiat un recorregut per l’edifici històric i la planta de porcellana sanitària, en el qual també hi ha participat el Senior Managing Director i responsable de la regió d’EMEA del Grup, Miquel Àngel Munar.

Una nova època

Durant el recorregut s’ha presentat el projecte Espai Roca de transformació de l’espai industrial, situat en el mateix lloc on va néixer l’empresa fa més de 100 anys. El projecte, desenvolupat per Roca en col·laboració amb tots dos ajuntaments, respon a la necessitat d’adaptació de l’activitat al sistema productiu actual i a la voluntat d’arrelar-se en aquest territori.

A més de la construcció d’una nova planta, equipada amb les tecnologies més avançades del sector, Espai Roca preveu el trasllat de la seu corporativa del Grup a les noves instal·lacions, així com l’impuls d’un parc empresarial d’innovació en construcció sostenible.

La ministra de Comerç, Indústria i Turisme, Reyes Maroto ha assegurat que “la trajectòria empresarial de Roca i la seva aposta de futur és un clar exemple de com un negoci familiar industrial es converteix en tota una referència dins i fora d’Espanya.”

De la seva banda, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha volgut “agrair” la visita de la ministra, i sobretot el seu “compromís amb el projecte de futur que estem construint junts Roca, Gavà i Viladecans. Avui hem constatat novament el potencial de les nostres ciutats i del nostre territori per ser motor de nova activitat econòmica, innovació industrial i renovació urbana. I la nostra capacitat per aprofitar el nostre posicionament estratègic i liderar els canvis en l’entorn metropolità i en benefici del conjunt de Catalunya i Espanya”. Sánchez ha precisat que “és l’hora de la reactivació econòmica per consolidar llocs de treball i generar noves ocupacions, i per tant hem de crear noves oportunitats. Per perfilar aquest futur amb garanties, projectes com el de Roca, Gavà i Viladecans, la innovació urbana i territorial, i les noves polítiques industrials, són factors essencials. Així ho hem pogut compartir amb la ministra. Perquè estem convençuts que és a través de la col·laboració institucional i la col·laboració públic-privada com més i millor avançarem. Constatem la nova etapa oberta pel govern espanyol i que ha de permetre abordar l’agenda de les necessitats reals de la ciutadania i del futur del país. En tots aquests objectius, Gavà sempre estarà disposada a sumar.”

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha subratllat que “és molt important que una de les primeres visites de la nova ministra a espais industrials hagi estat a la fàbrica de Roca a Gavà i Viladecans perquè aferma el valor d’un dels projectes de transformació industrial més importants per a Catalunya, i per a Espanya, en els propers anys. Tot un model de com la indústria pot seguir aportant molt valor a la nostra economia adaptant-se a les seves necessitats actuals i integrant-se millor a les ciutats per ser un motor de canvi al costat de l’administració. Estem molt orgullosos de poder mostrar-li a Reyes Maroto que Viladecans és una punta de llança per a la recuperació de l’economia amb bons projectes en diferents sectors que treballen per generar més ocupació i benestar social.”

El CEO de Roca Group, Ramón Asensio, ha afirmat que els “honra rebre a la ministra i el seu equip en una de les seves primeres visites des que va assumir el càrrec fa poques setmanes. Hem tingut oportunitat de compartir amb ells una visió general de la companyia i, més concretament, de l’evolució d’aquest espai que ens va veure néixer com a empresa. A la planta de Gavà-Viladecans conflueixen tres etapes: la històrica, amb una expansió paral·lela a l’augment de la qualitat de vida de les famílies espanyoles; el present, amb una factoria dedicada a proveir el mercat espanyol; i el futur, amb un projecte de modernització de l’activitat, concentració dels departaments corporatius i integració d’aquest espai en l’entorn urbà i social.

Cent anys després de la nostra fundació, el projecte Espai Roca simbolitza la nostra ambició de seguir progressant amb fidelitat als valors familiars i a la singularitat d’un model empresarial basat en l’estabilitat, la independència financera, l’aposta pel llarg termini i la creació de valor compartit amb els nostres clients i les societats on operem.”

Un moment dolç per a l’empresa

Grup Roca és una empresa dedicada al disseny, la producció i la comercialització de productes per a l’espai de bany, així com paviments i revestiments ceràmics destinats a l’arquitectura, la construcció i l’interiorisme. La firma va presentar recentment els resultats de l’exercici 2017, en el qual va aconseguir unes vendes d’1.799 milions d’euros, la major facturació de la seva història. A Espanya, el Grup acumula quatre exercicis consecutius de creixement, amb un increment acumulat de vendes del 53,5% entre 2013 i 2017, encara que segueix lluny de les xifres anteriors a la crisi.

La companyia compta amb 23.600 treballadors, té 78 centres de producció en 18 països i està present en més de 170 països repartits en els cinc continents. El Grup, de capital íntegrament espanyol, és capdavanter del mercat a Europa, Llatinoamèrica, Índia i Rússia. A més, té una forta presència a Xina i la resta d’Àsia, Orient Mitjà, Austràlia i Àfrica. Gràcies a això, és líder mundial en la seva activitat.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here