Les associacions de taxistes argumenten que no els quedava “més remei” que protestar i després de desconvocar la vaga diuen que ara toca “esperar” al setembre, per veure si els compromisos de Foment es materialitzen

El sector del taxi de Barcelona ha demanat disculpes per les “formes” i els “danys col·laterals” de la vaga i de la mobilització de taxistes que ha col·lapsat el centre de la capital catalana durant vuit dies i que van desconvocar aquest dimecres a la nit. “Demanem disculpes als comerciants de la ciutat i als petits empresaris que s’hagin vist afectats” així com a la ciutadania, ha dit el portaveu d’Elite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez aquest dijous en roda de premsa.

“Nosaltres ens considerem part d’aquesta ciutat” i “si hem arribat a aquest punt és perquè no ens ha quedat més remei”, ha argumentat Álvarez. El portaveu de l’associació de taxistes ha assegurat que ara toca “esperar” al setembre per veure si els compromisos del ministeri de Foment amb el sector es materialitzen.

“Tenim compromisos molt ferms”, ha dit Álvarez, que ha opinat que el termini d’espera és “molt curt”. Segons el portaveu dels taxistes, amb la vaga que s’ha fet arreu de l’Estat, el col·lectiu “ha recuperat l’autoestima que havia perdut” i està “unit sense fissures” amb la qual cosa no els podran “enganyar”.

Els taxistes van avisar aquest dimecres a l’assemblea que va desconvocar la protesta que les reprendran si Foment “no compleix”.Álvarez ha comparegut davant dels mitjans juntament amb el portaveu de l’Agrupació Taxi Companys, Pedro García Ramírez, i el secretari general a Barcelona del Sindicat del Taxi de Catalunya, Carlos Fernández. Les associacions de taxistes han repetit que faran un “dia del taxi gratis” al setembre però no han concretat quin dia.

El portaveu d’Elite Taxi ha explicat que és “per compensar una mica als ciutadans que s’hagin pogut sentir perjudicats” per la vaga.”Som els mateixos taxistes que vam estar traient gent dels atemptats. Malgrat el dany [de la vaga] sempre estarem amb la ciutat perquè ens sentim part d’ella”, ha defensat Álvarez. El portaveu dels taxistes no ha volgut quantificar les pèrdues del sector per les aturades: “Hem invertit en el nostre futur, no hem perdut res”, ha afirmat Álvarez.

Condemna a la violència

Sobre els episodis violents que han protagonitzat alguns taxistes contra vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i inclús periodistes, les associacions de taxistes han condemnat la violència però han defensat que són fets puntuals i “d’uns pocs”. “Cadascú és responsable dels seus actes” i hauran de respondre davant la justícia, han dit els portaveus de les associacions.

Fernández ha demanat que “no es criminalitzi un col·lectiu que dona feina a 15.000 persones a Catalunya” per “l’actitud violenta d’uns pocs”.Insisteixen amb el respecte a l’1/30Els taxistes han celebrat que s’hagi obert la porta a cedir les competències sobre la regulació de les VTC a les autonomies i han insistit que cal que es respecti la ràtio d’una llicència VTC per cada 30 taxis.

També s’han obert a consensuar amb la Generalitat modificacions de la llei catalana del taxi perquè opinen que el sector del taxi està massa regulat però han rebutjat la proposta d’Unauto, la patronal de les VTC, d’augmentar el nombre de taxis perquè es respecti la ràtio.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here