Vacances a prop de casa? Aquí també pots tenir-ho tot. Aquest estiu fes turisme al Baix Llobregat! Propostes divertides, apassionants i amb bon gust per a tota la família al costat de casa: dimarts d’activitats d’esport i natura, dijous gastronòmics de productes tradicionals de la comarca i dissabtes d’oci i desconnexió amb activitats diferents i originals. No us en perdeu cap i gaudiu d’unes vacances Km 0!

DIJOUS GASTRONÒMIC
Descobrir les moles i les palmes de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts disposa d’un variat patrimoni arquitectònic, amb destacada presència de masies en representació del passat agrícola del municipi. Del XVI és can Costa, i del XVII can Pujador, que conserven encara gravats i esgrafiats. Altres construccions d’interès són l’edifici de l’Ajuntament i can Dalmau – tots dos d’època modernista- , l’església – amb orígens barrocs -, l’Ateneu, el molí dels Frares, can Comamala o el Café Carbonell – edifici del 1871.

Els podeu visitar o apropar-vos a la coneguda i veïna Colònia Güell, però aquesta vegada a més, us recomanem que descobriu les moles i les palmes, unes galetes típiques que es fan a Sant Vicenç dels Horts des de l’any 1983. Les fan durant tot l’any especialment per la Festa Major d’Hivern, durant el mes de gener.

Les moles son un pastís de pa de pessic, amb forma de roda de molí, que es farceix de crema, de nata… Fan referència als atributs del sant del poble; Sant Vicenç Màrtir, que se’l representa amb una palma de sinople i una roda de molí. Son els mateixos atributs que apareixen a l’escut de la ciutat.

Les galetes poden trobar-se a moltes pastisseries de la localitat i s’ofereixen com a postres a alguns dels restaurants.

No dubteu a provar-les si aneu a Sant Vicenç, us en llepareu els dits!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here