Gavà celebra, enguany, el tradicional Aplec de Sant Miquel el proper 30 de setembre, una festa documentada des de finals del segle XVI i que després de desaparèixer al 1920 va ser recuperada al 1961 per diferents entitats gavanenques, com l’UME. Els actes tradicionals eren pujar en romeria al castell, una missa a l’ermita de Sant Miquel i el dinar pels voltants del castell. A la tarda es baixava pel camí de la Sentiu, i en arribar a Can Dardena es continuava la festa al so del sac de gemecs i el tamborí.

Programa

Com sempre, l’Aplec arrencarà a les 8 hores, amb la pujada al castell, a peu o en bici, des de la plaça de Batista i Roca. A les 9 hores s’assaborirà una xocolatada amb coca i a les 10.00 hores es farà la repicada de la campana Miquela i la missa. A les 10.45 hores es podrà fer una visita guiada al Castell i tot seguit es narraran contes per al petits al costat de l’ermita

A les 11.30 es farà un acte especial de reconeixement a la figura i l’obra de Pompeu Fabra per celebrar els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana on hi prendrà part la Societat Coral La Igualtat.

A les 12 hores donaran inici els jocs medievals de colles per a grans i petits, a les 13 hores es farà un taller de dansa tradicional amb la participació dels Bastoners de Gavà i dels Grallers de la Font Groga, i a les 13.30 hores faran la seva actuació els Castellers de Gavà

La festa culminarà les 14 hores, amb un aperitiu amb vi i ganyips, un dinar de motxilla, el concurs de postres per compartir i el tast de ratafia.

Nombroses entitats col·laboren i donen suport a aquest Aplec que està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, l’Associació d’Amics del Museu, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural amb el patrocini de l’Ajuntament de Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here