Vacances a prop de casa? Aquí també pots tenir-ho tot. Aquest estiu fes turisme al Baix Llobregat! Propostes divertides, apassionants i amb bon gust per a tota la família al costat de casa: dimarts d’activitats d’esport i natura, dijous gastronòmics de productes tradicionals de la comarca i dissabtes d’oci i desconnexió amb activitats diferents i originals. No us en perdeu cap i gaudiu d’unes vacances Km 0!

DIJOUS GASTRONÒMIC

Els orgues de Collbató

Collbató és un municipi situat al peu de la muntanya de Montserrat. És coneguda per la construcció artesanal d’orgues amb fusta i metall, de sonoritat i qualitat reconegudes arreu del mon, pot visitar-se el Taller d’Orgues Blancafort per veure’n el procés de creació. Un dels atractius més concorreguts de la població son les coves de Salnitre; son unes coves que formen galeries, passadissos i estances de més de 500 metres de llargària. És un indret replet de llegendes i històries i on s’hi celebren concerts i actuacions. Formen part del massís càrstic de Montserrat i es poden visitar.

Altres construccions d’interès son el Castell de Collbató –del que se’n parla ja al segle XII- , el Molí d’Oli, l’església de Sant Corneli -del segle XVIII d’estil barroc-  o el museu de Coses del Poble.

Els tubs d’orgue de Collbató son fabricats de manera artesanal amb galeta i xocolata, es produeixen a una de les pastisseries centenàries de la ciutat i volen homenatjar la tradició de construcció d’orgues de la població. Un capritx dolç que sona molt bé!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here