El passat mes de juliol, l’Agència Catalana de Residus va fer públic l’informe de les dades de generació de residus municipals de Catalunya durant l’any 2017. En aquest document constatava que Martorell havia generat un 17,9% menys de deixalles que la mitjana de tot Catalunya i un 13,3% menys que la mitjana europea.

Segons les dades, cada habitant de Martorell va generar durant l’any passat 419 quilos de deixalles, quan a Catalunya la mitjana és de 509 i a Europa de 482. Adolf Bargués, regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de l’Ajuntament de Martorell va assenyalar que l’augment del volum de deixalles anava lligat a l’augment del PiB, tot i així, acalarava que aquesta tendència havia deixat de produir-se en els últims anys ja que la població estava més conscienciada.

Les dades confirmen que més de la meitat dels residus que es produeixen a la població son reciclats (51,4%), més d’onze punts per sobre de la mitjana catalana, per tant, Martorell, tal i com ha explicat Bargués, és una de les poblacions capdavanteres pel que fa al reciclatge.

Des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntamente però, animen a seguir amb aquesta dinàmica i a no abaixar la guàrdia, per tant, es mantindran les campanyes anuals i el compromís amb el reciclatge, la reducció dels plàstics i l’ús de materials d’embalatge més eficients, entre altres mesures. 

Imatge: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here