Adif ha iniciat diferents operacions per a dur a terme la darrera fase del projecte d’instal·lació de nous sistemes de gestió de trànsit de trens de les estacions de Castelldefels i Gavà.

Aquest projecte significa una inversió de més de 15 milions d’euros en un pla que es dotarà a les estacions de les dues poblacions de nous enclavaments electrònics d’última generació que ajudaran a regular la circulació de trens. El que es pretén , segons Adif, és “augmentar els paràmetres de seguretat, disponibilitat, funcionalitat, fiabilitat, eficiència i eficàcia de l’explotació ferroviària”

Un enclavament electrònic és un dispositiu que serveix per a regular el moviment del tren, les instal·lacions de seguretat i comunicacions i la senyalització, entre altres coses. Per tant, és fonamental per a un bon funcionament del trànsit, i més en dues estacions que absorveixen una gran quantitat de combois. 

El projecte consta, a més, amb la instal·lació de nous sistemes videogràfics i circuits de via d’audiofreqüència en el trajecte El Prat-Garraf, per augmentar el confort en les circulacions ferroviàries. L’objectiu final del projecte és doncs incrementar la velocitat dels trens i la capacitat de la línia fent-ho d’una manera segura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here