Begues pren part enguany de la celebració com a municipi convidat a través de la Diputació de Barcelona

Aquest dimecres 29 d’agost es van iniciar les “Festes 31 de Agost”, la commemoració promoguda per l’Obra Cultural de l’Alguer amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, del Parc Nacional de L‘Asinara i del Parc Natural de Porto Conte, per tal de posar en valor la cultura algueresa i sobretot la seves peculiaritats lingüístiques i mediambientals.

Enguany la celebració compta amb una notable presència catalana, amb Begues com a municipi convidat a través de l’àrea d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. La representació municipal està formada per l’alcaldessa, Mercè Esteve, el regidor de Medi Ambient, Joan Molina, i la directora del Centre Cívic “El Roure”, Teresa Jardí.

Pel que fa a la resta de representats catalans hi han assistit o hi assistiran també, la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, entre d’altres. Anualment, la celebració a l’Alguer suposa el punt d’inici del programa Poesia als Parcs que promou la Diputació de Barcelona.

La delegació catalana va assistir el mateix dimecres 29 al concert de Yasmin Bradi que se va celebrar al claustre de Sant Francesc. Dijous 30 d’agost 2018, va continuar la programació amb el cicle Poesia als Parcs, al Museu del Mare de Porto Torres on es va oferir un recital de poesies en llengua sarda i catalana. Les activitats de les festes es completen avui 31 d’agost amb la inauguració de la mostra de pintura “A CARLES HAC MOR, en l’esdevenidor paraparèmic de Carles Hac Mor”, i un nou recital del cicle Poesia als Parcs que tindrà lloc a la plaça Pino Piras.

La mostra de Carles Hac Mor ha estat coordinada des del Centre Experimental de les Arts, Vallgrassa, ubicat també al municipi, i amb el qual l’artista estava especialment vinculat a través de la seva amistat amb el director del centre, Jordi Aligué.

Font: Ajuntament de Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here