La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat acollirà durant cinc dies, del 5 al 10 de setembre, l’exposició “Que no s’apagui la llum d’Elna”. Un recorregut històric commemoratiu sobre la història de les dones que van viure i resistir a la maternitat.

La Maternitat d’Elna va ser fundada per Elizabeth Eidenbenz l’any 1939 per ajudar a les dones embarassades dels camps de concentració del sud de França. L’any 1942, les autoritats de Vichy van decidir tancar-la, tot i així, Eidenbenz i algunes de les seves col·laboradores espanyoles exiliades, com Carmen i Victòria, van decidir desafiar les autoritats i resistir.

Les dones que van residir a Elna han passat a la història com un referent organitzatiu basat en la solidaritat. Durant els cinc anys que la maternitat va mantenir-se oberta van aconseguir salvar 585 nadons.

Els i les visitants de l’exposició reviuran les vivències d’Eidenbenz i de la resta de dones de la maternitat. La inauguració tindrà lloc el dia 5 de setembre a les 18.00h a la Sala Joana Raspall de la Biblioteca Montserrat Roig, i comptarà amb la participació d’Estrella Pineda i Rosa Sans de CCOO, i Lidia Muñoz, regidora de Dones i Polítiques d’Igualtat.

Elisabeth me dijo una vez que en la Maternidad de Elna se hizo lo peor que se podía hacer para los enemigos: ayudar a dar a luz a los resistentes que franquistas y nazis querían exterminar”, va dir Nicolás García, fill d’exiliats republicans espanyols, que va comprar l’edifici de la maternitat per convertir-lo en un centre de memòria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here