La reforma integral de l’Escola El Garrofer de Viladecans, que es duu a terme aquests dies, inclou unes millores que combinen l’estalvi energètic amb el confort dins de les aules

De fet, hi ha estudis científics que apunten que la millora de les condicions físiques i ambientals tenen un impacte positiu en l’aprenentatge i el rendiment acadèmic.

Amb aquestes millores a l’Escola El Garrofer s’han seguit els criteris del certificat Passivhaus/Enerphit per convertir-se en el primer centre públic d’Espanya que obté aquest segell després d’una reforma.

La rehabilitació energètica s’ha centrat en la millora dels aïllaments externs de la façana i la coberta, la instal·lació d’un sistema de ventilació que permet renovar l’aire a l’interior de l’edifici adaptant-lo a la temperatura de confort i, finalment, la substitució per leds de tots els punts d’enllumenat.

A més, l’estalvi energètic que s’aconsegueixi amb aquestes reformes repercutirà també directament a l’Escola. La iniciativa 50/50 impulsada per l’Ajuntament retorna als centres el 50% de l’estalvi perquè escullin noves inversions de millora, activitats i projectes escolars. Gràcies a aquesta iniciativa, l’Escola Garrofer i sis més formen part de l’Espai Vilawatt Escoles.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here