L’Ajuntament negocia amb diverses administracions per obtenir subvencions que permetin reparar els desperfectes

Els afectats pels aiguats de Sant Andreu de la Barca del passat 17 d’agost s’han elevat a més de 150 durant les darreres setmanes. Una tercera part de les reclamacions s’han presentat aquest mes de setembre, ja que es tracta de veïns que eren de vacances quan va haver el temporal i han tornat a casa aquests dies.

Mentrestant, l’Ajuntament, tot i demanar la declaració de zona catastròfica, manté converses amb diverses administracions per intentar aconseguir subvencions de cara a reparar els desperfectes provocats per la intensa pluja que va caure a la ciutat -64,4 litres per metre quadrat en tant sols mitja hora-.

Així, segons han detallat a l’ACN fonts municipals, l’alcalde del municipi, Enric Llorca, ja s’ha reunit amb representants de la delegació del govern espanyol i pproperament preveu fer-ho amb el president de la Diputació de Barcelona i amb el Delegat de la Generalitat a Barcelona.

La forta pluja del 17 d’agost va inundar nombrosos pàrquings i baixos d’edificis i cases unifamiliars. En un cas, l’aigua va entrar en un aparcament privat i va arribar a pujar gairebé dos metres, provocant el descontrol de gairebé un centenar de vehicles que van quedar surant.

Poc després del temporal, l’Ajuntament va anunciar que eximiria de l’impost de circulació els propietaris dels vehicles afectats mentre també va aprovar una partida econòmica de 250.000 euros per atendre les reparacions més urgents.

Font: ACN

Imatge: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here