Des de la detenció d’un líder de la màfia internacional amb antecedents policials, els robatoris en domicilis de l’àrea de Barcelona han caigut al 50%

Les dues principals bandes de lladres de domicilis buits amb força de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb almenys 22 robatoris, han estat desarticulades. De moment hi ha 15 detinguts, d’entre 26 i 61 anys, però l’operació continua oberta.

Entre els detinguts hi ha el líder d’una de les organitzacions, un home de 53 anys amb antecedents policials i que és considerat com a líder d’una de les organitzacions criminals. Els informadors vigilaven que els domicilis no fossin habitats, col·locaven “marcadors” a les portes, i als tres dies entraven amb força per endur-se’n joies, rellotges, ordinadors i altres dispositius que els proporcionaven una liquiditat immediata.

Les investigacions es van iniciar al mes d’abril amb la localització dels dos grups criminals, que haurien comès almenys 22 robatoris a l’àrea metropolitana de Barcelona, i també haurien actuat a Alacant o Sevilla. Les 15 detencions es van fer entre el 5 i 6 de setembre a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs. Tretze dels detinguts han ingressat en presó provisional després de declarar davant del jutge, mentre que altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs.

Entre els detinguts hi havia el líder d’una de les organitzacions mafioses. L’inspector Pere Guillén ha destacat que els ‘kanonieri kurdi’ són les persones que ocupen “el màxim esglaó en la cadena de comandament, ascendeixen perquè han estat primer lladres que han agafat prestigi i reconeixement”. La seva principal funció és organitzar els grups criminals i gestionar la caixa comuna.

Des d’aquestes detencions els robatoris a Barcelona han caigut el 50%, segons ha explicat el cap de l’àrea d’investigació criminal de la regió metropolitana de Barcelona. L’operació continua oberta perquè hi ha almenys deu lladres pendents d’arrestar com a conseqüència de les ordres de detenció en vigor per la seva participació en els fets investigats.

Els informadors classificaven els possibles objectius en funció de la seva dificultat a l’hora de violentar-los, d’acord amb la seva ubicació, les mesures de seguretat i el tipus de pany. Després col·locaven marcadors als marcs de les portes, petits trossos de plàstic transparent, per indicar si al domicili hi havia trànsit de persones.Tres dies després de la primera visita una part del grup forçava els panys amb eines que es fabricaven ells mateixos i una altra part del grup vigilava el carrer d’una eventual presència de la policia o veïns.

Els lladres s’enduien joies, rellotges, ordinadors i altres dispositius electrònics que els proporcionava liquiditat immediata. Guillén ha indicat que en alguns casos una part del a banda tornava amb metro i la resta en taxi amb el botí.S’han intervingut 13.000 euros en efectiu, dos quilos de joies d’or, dispositius electrònics i material per forçar panys i caixes fortes en domicilis dels detinguts.

La investigació s’ha portat des del jutjat número 5 de Gavà i el número 5 de Barcelona, amb la coordinació de la Fiscalia de Crim Organitzat de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here