Martorell acollirà els dies 21 i 22 de setembre el moviment ‘Vull Corredor

Els voltants del Centre Cultural seran l’epicentre d’aquesta campanya on s’informarà, a través de debats, tallers i exposicions, dels beneficis que el Corredor Mediterrani comportarà i es reclamarà la seva construcció.

El programa d’actes començarà divendres, a les 11.30, amb l’acte inaugural en què hi participarà l’alcalde Xavier Fonollosa; la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens; un representant de Foment del Treball, i el secretari general d’AVE, Diego Lorente.

A les 12.00h, hi ha prevista la ponència ‘Estat de les obres a Catalunya’ a càrrec de Xavier Lluch, expert en logística. A continuació, taula rodona amb la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa; el director de Logística de SEAT, Enric Marín; la directora general i vicepresidenta AEBALL i UPBALL, Maria Rosa Fiol, i Joan Carles Suari, catedràtic de la Universitat de Barcelona.

Un autobús informatiu, amb una exposició interactiva per conèixer el projecte i els seus beneficis, aparcarà a la plaça de les Cultures on es programaran diverses activitats taller infantils, photocall i altres activitats.

El moviment ‘Vull Corredor’ està impulsat per l’Associació Valenciana d’Empresaris i recorre diferents municipis reclamant aquesta infraestructura imprescindible i sumant adhesions. Martorell serà la novena ciutat de l’arc mediterrani que acull aquest esdeveniment després dels actes realitzats a Los Barrios, Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló i Reus.

Entre els aspectes positius que suposarà aquesta infraestructura, es destaca que contribuirà a la creació d’ocupació; impulsarà sectors com el turístic, amb un pes fonamental del PIB; donarà un nou impuls econòmic, reduint costos de transport i connectant els ports amb Europa; i fomentarà un desenvolupament sostenible i l’estalvi energètic.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha indicat que a Martorell “tenim la factoria SEAT que forma part del grup Volkswagen, situat al centre d’Europa. El Corredor Mediterrani permetria un intercanvi de mercaderies directe. A més, estem situats en una cruïlla de camins, a només 20 Km del port de Barcelona, i aquesta situació geoestratègica fa que el Corredor ens suposi una difusió i propagació de la nostra economia”.

Fonollosa ha dit que l’acte servirà també per sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària. “Ara que el traçat està fixat i que està clar que s’ha de fer, aquells qui són els responsables de tirar-lo endavant que no perdin més el temps, ja que estem perdent oportunitats”. “Que no es demorin les obres com hem vist en altres infraestructures cabdals per al nostre país”.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here