L’eix central de la Festa del Roser serà la 8a edició del Vimart, la Fira de Vins i Caves de Martorell, que se celebrarà aquest dissabte 6 d’octubre. És la cita més multitudinària de la programació, i difon la tradició vitivinícola al públic en general, així com a restauradors, sommeliers, agents vinícoles, enòlegs i cellers. La DO Terra Alta és la convidada i compartirà el protagonisme amb la DO Penedès, col·laboradora habitual del Vimart i a la que pertanyen la resta de cellers presents.

El Vimart restarà obert, des de les 18.00 i fins les 01.00h, al voltant de la plaça de l’Església i els carrers adjacents. Comptarà amb 31 parades, 20 de les quals de cellers de l’entorn penedesenc i de la DO convidada; 8 de gastronomia -amb presència d’establiments de restauració locals- i 3 punts d’informació i venda de tiquets.

Terra Alta, la DO més meridional de Catalunya, convidada

Per tal de difondre la riquesa de vins de Catalunya, en cada edició es convida a participar a una denominació d’origen (DO) catalana. En aquesta ocasió serà la DO Terra Alta qui dissabte mostrarà tot el seu potencial al Vimart, amb un parell de carpes del seu consell regulador en el que s’oferiran 15 vins diferents.

Abans, a les 17.30h, el secretari de la DO, Jordi Rius, oferirà un tast de vins terraltins a la Casa de Cultura de La Vila (17.30h). Les inscripcions per participar en aquesta activitat són obertes fins el 5 d’octubre al telèfon 93 774 22 00 o bé al correu cultura@martorell.cat.

La DO Terra Alta és la zona vinícola més meridional de Catalunya, situada a la comarca homònima, entre l’Ebre i el Matarranya. Des que es va constituir l’any 1982, la qualitat dels seus vins ha anat augmentant i ha donat un nou impuls al territori. A dia d’avui, la Terra Alta compta amb prop de 6.000 hectàrees conreades, 61 cellers i 1.250 viticultors inscrits al seu consell regulador, fet que suposa un 10% del total de població.

De les particularitats del clima, del terrer, de les varietats de raïm que s’hi conreen, del saber fer dels productors i cellers terraltins i de les característiques dels vins resultants en parla en la següent entrevista el secretari de la DO Terra Alta, Jordi Rius.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here