L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, del PSC, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Belfast, Deirdre Hargey, del Sinn Féin, en el marc de la Conferència Internacional de Ciutats Saludables que organitza la OMS i que té lloc a la mateixa ciutat irlandesa.

La intenció de la trobada, que compta amb més de 800 delegats, és establir com la Xarxa de Ciutats Saludables Europea de la OMS pot augmentar i intensificar esforços per a assolir desafiaments urbans treballant per a transformar un futur sense oblidar el passat. Alguns dels temes que s’han analitzat han estat; la qualitat de l’aire i la contaminació, la inclusió i la desigualtat, i la sostenibilitat a llarg termini en municipis on amenaça amb força el canvi climàtic. Els grans eixos que s’han seguit durant la jornada han estat: persones, entorn, participació, prosperitat, planeta, i per primera vegada, la pau.

Sant Andreu de la Barca participa a la jornades juntament amb Barcelona, l’Hospitalet, Vitoria i Villanueva de la Cañada. La OMS ha reconegut la feina del municipi en la gestió de la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes. Llorca ha assegurat que “cada cop és més necessari que les ciutats, el món local, prenguin mesures i liderin els canvis que requereixen les situacions globals”

A més, la delegació municipal de Sant Andreu de la Barca, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Belfast per mostrar-li la situació que viu Catalunya. Llorca ha manifestat que “és molt interessant conèixer l’opinió d’una persona com l’alcaldessa de Belfast ja que aquesta ciutat és un exemple de l’esforç i la feina per intentar resoldre conflictes entre les comunitats portestant i catòlica” Ha destacat també que “la única via per a la cohesió social és el diàleg”

Belfast, la ciutat més habitada d’Irlanda del Nord, segueix encara actualment dividida per un mur que separa republicans irlandesos catòlics  i monàrquics anglesos protestants, tot i així, des de l’Acord de Belfast, la situació s’ha anat calmant i ha permès un major desenvolupament de la ciutat fent del centre un lloc completament neutral.

Font/imatge: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here