Fa 80 anys, l’aviació italiana bombardejava la carretera Reial de Sant Just en plena guerra civil espanyola, 80 anys després s’han acabat les tasques de rehabilitació i museïtzació del refugi que s’obrirà al públic el proper dilluns 8 d’octubre, coincidint amb l’aniversari dels bombardejos. El refugi de Sant just és el tercer refugi recuperat del Baix Llobregat, juntament amb el de Martorell i el de Gavà, i s’incorpora, també, als espais de Memòria Històrica de Catalunya.

Amb aquesta rehabilitació es pretén donar a conèixer de més a prop les vivències personals d’algunes persones del municipi durant els bombardejos. El refugi compta amb 3 espais en els que hi han participat artistes locals i on s’han implantat noves tecnologies.

El primer, la visita al refugi, després la visita al mur de la memòria i les escultures i siluetes, i finalment, una experiència de 360º. Aquesta experiència està estructurada en base a 5 personatges: un soldat, un home gran, una nena, una dona embarassada i una mestra. Cada un d’ells, té una escultura que ha realitzat un artista local a més d’un mural dels sentiments i vivències que representa a cada un dels personatges.

La inauguració és a les 19h al pati de Les Escoles. A més, el refugi s’obrirà també el 13 i el 14 d’octubre, i el 27 d’octubre durant la Nit de Sant Just al Carrer. Si es vol, també podran concertar-se visites a través d’una web que estarà activa properament.

Font: Aj. de Sant Just

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here