El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest divendres la construcció d’un nou institut escola a Viladecans (Baix Llobregat)

S’emplaçarà al barri de Llevant i agruparà l’escola Mediterrània i l’institut VI, tots dos funcionant actualment en barracons. Després de visitar aquests dos centres acompanyat de l’alcalde del municipi, Carles Ruiz, el conseller ha explicat que l’objectiu és que el projecte quedi inclòs als pressupostos de la Generalitat de l’any vinent i que el nou equipament es pugui posar en marxa en un termini d’uns dos anys.

Bargalló també s’ha compromès a realitzar obres de millora a diferents centres educatius de la ciutat. Aquests compromisos quedaran definits en un conveni que Generalitat i consistori signaran en les properes setmanes.

Josep Bargalló ha destacat que el compromís de construir un nou institut escola i de millorar els centres educatius de la ciutat que ho requereixin té per objectiu “oferir als infants i joves de Viladecans una oferta justa, equitativa i de qualitat que els permeti desenvolupar-se com a persones i ciutadans”.

El nou institut escola, una reivindicació històrica del municipi, servirà per unir en un únic edifici l’escola Mediterrània, que fa 10 anys que funciona en barracons, i l’institut VI. L’anunci, a més, posarà fi als problemes que ha viscut l’escola en els últims anys que, davant les dificultats per cobrir un mínim de 25 places, ha rebut diversos anuncis de tancament per les reticències de molts pares de matricular els seus fills en una escola amb barracons.

Bargalló ha assegurat que el model d’institut escola és el que millor s’adapta a les necessitats del municipi perquè permet oferir una única oferta educativa conjunta i continuada dels 3 als 16 anys que les famílies valoren molt. En aquest sentit, també ha posat en valor que aquest és un model versàtil que s’adapta millor als canvis demogràfics.

Tot i que no ha volgut avançar terminis de construcció ni detalls del futur centre educatiu, Bargalló ha deixat clar que per part de la Generalitat el projecte “ja està en marxa”. “Sabem que les famílies fins que no vegin totxanes no s’ho creuran, però per nosaltres el projecte ja està en marxa”, ha afegit.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here