Aquest dissabte Sant Joan Despí vas celebrar la 19a edició de Firadespí, l’aparador dels sectors comercials i de restauració de la ciutat que aquest 6 d’octubre, de 10 a 21 hores, va omplir d’activitat l’eix dels carrers del Bon Viatge i Torrent d’en Negre, a més de les places de l’Ermita i de Catalunya, al barri Centre.

Una vuitantena d’expositors comercials i d’artesania es van donar cita en aquesta edició que també es va convertir en una mostra gastronòmica a través de diferents iniciatives.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va inaugurar la fira a les 10 h al carrer del Bon Viatge amb el carrer de Montjuïc.

Aquesta edició va estar marcada per l’esperit d’un artista innovador i polifacètic, Josep Maria Jujol. Coincidint amb la commemoració de l’Any Jujol 140, un moviment social i cultural impulsat per l’Ajuntament de Sant Joan Despí per difondre l’obra i la figura de l’arquitecte, Firadespí va acollir diferents activitats al voltant de Jujol i del modernisme. Es van fer visites guiades a Can Negre i la Torre de la Creu, dues de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte; tallers infantils; una cercavila modernista; a més a més d’un tast maridat amb productes de l’Alforja i vins tarragonins en honor a la terra d’origen de Jujol. El cartell de Firadespí així com la part de la decoració i ambientació de la fira també van estar inspirats en motius jujolians.

Firatapa i Fira de Vins, Caves i Cerveses

El sector de la restauració també va ser present a la fira amb diferents propostes. D’una banda es va celebrar la Firatapa, una ruta gastronòmica que va aplegar 22 restaurants i bars que pel mòdic preu de 2,50 euros van oferir una tapa i una beguda i la possibilitat de participar en un concurs per escollir la millor tapa. El guanyador rebrà 100 euros en consumicions. En la iniciativa també van participar els paradistes del Mercat Municipal del Centre que van tenir una carpa a la plaça de l’Ermita. D’altra banda, la plaça de Catalunya va acollir la Fira de Vins, Caves i Cerveses amb més d’una desena de cellers i establiments en què també van destacar les denominacions d’origen tarragonines.

A l’estand municipal, Sant Joan Despí a petita escala

Aquesta edició l’estand municipal, que es va ubicar a la plaça de l’Església, va comptar amb una maqueta de la ciutat de tres per quatre metres on la ciutadania va tenir una perspectiva volumètrica del Sant Joan Despí actual i que on es van incorporar alguns projectes de futur que ara s’estan executant, com la passarel·la de Torreblanca o el centre de gent gran que s’està aixecant al barri de les Planes.

Desfilada de moda

Entre les cites clàssiques d’aquesta fira no podía faltar la desfilada de moda amb la participació de 12 comerços que van avançar les novetats de la propera temporada en roba, complements, sabates o perruqueria. Al finalitzar la desfilada es va sortejar un xec valorat en 600 euros que la persona afortunada podrà gastar en les botigues participants a la fira.

A més d’oferta comercial i gastronòmica, Firadespí és una opció ideal per gaudir amb la família o amb els amics d’una jornada d’activitats lúdiques i infantils a l’escenari central de la plaça de l’Ermita i a la Catalunya. El programa d’enguany va incloure tallers infantils; un espai dedicat al circ on poder demostrar les habilitats amb el plat xinès, les maces o les anelles; una xocolatada; una batukada; una cercavila modernista o un espectacle interactiu.

Per últim, aquest any la fira va comptar amb un estand dedicat a Montilla, municipi cordovès agermanat amb Sant Joan Despí, on s’hi van poder tastar els seus coneguts vins i productes artesans. Una delegació de l’Ajuntament de Montilla, encapçalada pel seu alcalde, Rafael Llamas, va participar activament en la fira, que a manca de valoració oficial, va ser tot un èxit de públic.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here