En motiu del dia Contra la Violència vers les dones que se celebra el proper 25 de novembre, el Servei Comarcal de Joventut i el Consell de les Dones del Baix Llobregat han organitzat un concurs sota el nom de Talla ja! en contra la Violència de Gènere.

La violència masclista es aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestacióde la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder de l’home sobre la dona, la qual, produïda per mitjans físics, econòmics i/o psicològics, incloses les amenaces, intimidacions i coaccions, te com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, i es manifesta o produeix en quatre àmbits: de parella, familiar, laboral i comunitari.

Aquest any el concurs incideix en les micro-violències que dia a dia pateixen algunes dones. La intenció és que tothom que hi participi manifesti clarament el seu rebuig a la violència masclista i a totes les petites acciones que vulneren la intimitat de les dones. L’obra premiada serà aquella que representi de manera més clara aquest rebuig i que fomenti la prevenció d’aquest tipus de violències: les que afecten a l’àmbit familiar, a l’àmbit de parella i a l’àmbit social o comunitari.

Com hi participo?

  1. Cal que segueixis a instagram a @jovebaix
  2. Fes una foto, un vídeo o una cançó original i inèdita per conscienciar de la necessitat d’eradicar la violència masclista.

Vídeo: Màxim 1 minut (es permet retoc amb filtres d’Instagram).
Imatge: Permet el retoc (es permet filtres Instagram, però no fotomuntatges). Cançó: Màxim 1 minut (es permet retoc amb filtres d’Instagram).

  1. Comparteix la teva foto, vídeo o cançó amb els hastags: #Tallaja #Jovebaix
  2. Fes un clic i publica-la.

Pots fer-ho si tens entre 15 i 30 anys i ets resident al Baix Llobregat. El premi son 400 euros i el termini de presentació de les obres és fins el 17 d’octubre. 

Per decidir l’obra premiada es tindrà en compte el nombre de likes, l’originalitat de la imatge i la qualitat estètica. Divendres 27 d’octubre un jurat format per la Comissió de Joves i Relacions Personals del Servei Comarcal de Joventut, el Conseller de Joventut, una persona experta en comunicació, i 1 o 2 joves creatius/es, decidiran l’obra guanyadora.

L’objectiu final del concurs és construir entre totes i tots una societat més justa per a les dones.

Bases del concurs completes aquí

Font: CCBLL

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here