Clam per la llibertat de Sànchez i Cuixart després de 365 dies en presó preventiva. Amb fanalets, mòbils i espelmes, arreu de Catalunya s’ha exigit la llibertat dels dirigents empresonats. Al Baix Llobregat es va celebrar un acte a Gavà

Entitats i partits sobiranistes de la ciutat van participar, aquest dimarts, a Gavà, en una concentració de suport als expresidents d’Òmnium Cultural i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, just quan es compleix un any del seu empresonament pels fets del 20 de setembre.

L’acte, que va tenir lloc a la plaça de Josep Tarradellas, va donar inici amb la lectura d’un manifest amb el lema «Un any de vergonya, un any de dignitat» i, tot seguit es van encendre i enlairar 12 fanalets, un per cada mes de l’any que dura la presó preventiva. En aquest instant es va personar una parella dels Mossos d’Esquadra, els quals, segons ha explicat Elena Pérez, coordinadora de l’ANC a Gavà, “ens han notificat que l’acte no estava autoritzat pel Departament d’Interior perquè no s’havia sol·licitat amb l’antelació suficient”. Pérez assegura però que, “sempre hem estat molt curosos i hem fet la petició pertinent i es mostra sorpresa perquè “en totes les altres ocasions no havíem tingut mai cap problema”.

Tot i això, la organització va decidir seguir i els Mossos van aixecar acta, la qual cosa, segons Pérez, “es traduirà amb una sanció administrativa” i precisa que malgrat tot “nosaltres seguirem sortint al carrer i estem convençuts que així guanyarem. Que no es pensin que defallirem, perquè cada vegada estem més motivats i anirem on sigui per la llibertat dels presos, i el retorn dels exiliats a Catalunya, persones, totes elles, pacífiques, que la única cosa que han fet és donar veu al poble”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here