Acciona calcula que la rescissió del contracte de gestió en l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) té un cost total per a la Generalitat de 1.074 milions d’euros, segons un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Acciona, que controla el 76,05% del capital d’ATLL, concessionària de la Generalitat, ha informat que després dels informes pericials encarregats s’ha arribat a la conclusió que cal abonar 305 milions d’euros en concepte de liquidació del contracte de gestió del servei d’abastiment d’aigua en alta Ter-Llobregat més 769 milions d’euros en concepte de danys i perjudicis o lucre cessant per perdre una concessió que assegurava una gestió durant un període de 50 anys i que ha quedat només en sis anys.

El Tribunal Suprem va ratificar el 21 de febrer d’aquest any la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya redactada el 2015 que anul·lava el concurs de privatització que havia convocat la Generalitat en l’any 2012 i que va ser impugnat per Agbar.

La xifra de 1.074 milions d’euros de cost total inclou una liquidació en concepte de provisions de 38 milions d’euros, cosa que deixaria la quantitat reclamada per Acciona a la Generalitat en 1.036 milions d’euros.

Si podeu llegir aquesta informació és perquè hi ha moltes persones que s’han fet subscriptores i d’altres que també són sòcies de la cooperativa Diari Jornada.

Si volem fer informació lliure, deslligada dels grans poders polítics i econòmics, amb una publicitat que passi el nostre codi ètic i sense continguts patrocinats, necessitem ser més. Necessitem que et sumis al projecte per poder explicar l’actualitat diària des de Barcelona, Palma i València amb rigor, honestedat, des de les esquerres i el feminisme i en català.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here