La comercialitzadora pública d’electricitat renovable Barcelona Energia a partir d’ara donarà servei a tota l’àrea metropolitana.

Barcelona Energia és un instrument per a la compra i subministrament d’energia, però sobretot, és un instrument que permet avançar en la producció d’energies renovables i la producció d’autoconsum i que combat la pobresa energètica, recupera el sector econòmic de les energies renovables i, a més, fa que l’AMB deixi de dependre de les grans companyies elèctriques.

És una forma que facilita la compra i la posterior venda dels excedents d’electricitat generats a les instal·lacions de consum, i això a la llarga acaba fomentant la generació local d’energies renovables. És un instrument, que com va indicar Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, en el ple d’aprovació, “permetrà avançar en la transició energètica, en un canvi basat en les renovables locals”

L’operadora, actualment, abasteix l’Ajuntament de Barcelona i a partir del 2019 arribarà a les instal·lacions de l’AMB i a empreses públiques gestores de serveis de l’AMB. Barcelona Energia podrà abastir unes 20.000 llars del territori metropolità, i es contempla la possibilitat que en un futur puguin incorporar-se la resta d’ajuntaments metropolitans i les seves empreses públiques.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here