Recentment s’ha detectat al Prat la presència del bernat marbrejat, un insecte exòtic invasor, d’origen asiàtic, que ha anat colonitzant el territori català des del 2016.

El bernat marbrejat és un insecte herbívor capaç de consumir més de cent plantes hostatgeres causant greus danys econòmics. Afecta als arbres fruiters, a les hortalisses i a les espècies ornamentals. El que fa l’insecte és rossegar les fulles i les fruites i facilitar l’entrada de fongs deteriorant la qualitat de l’aliment. Un cop passa l’estiu, l’insecte es refugia als edificis, i tot i que no pica ni a les persones ni als animals, sí que causa molèsties.

Durant aquest any, l’Ajuntament del Prat ha fet seguiment d’aquesta espècie a diferents punts del municipi gràcies a la informació dels veïns i veïnes i d’alguns especialistes.

És un insecte que, segons ha informat el departament d’Agricultura de la Generalitat, no té cap insecticida específic per eradicar-lo. Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona  estan treballant amb uns criteris ambientals i de naturalització per afavorir la biodiversitat de l’entorn i millorar la qualitat de vida de la població i es recomana, per tant, no utilitzar tractaments amb insecticides a casa, ja que l’ús de productes químics és una cosa molt restringida pel perill que poden ocasionar a la salut de les persones, per la contaminació de les aigües o per la disminució de la biodiversitat.

Font: Aj.Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here