Les agrupacions locals s’han reunit aquest cap de setmana a Sant Feliu de Llobregat per compartir una jornada de cohesió i formació per preparar les eleccions del mes de maig

El compte enrere per les eleccions municipals del mes de maig de 2019 ja ha començat i ICV Baix Llobregat s’ha posat en marxa amb una jornada de cohesió i formació celebrada a la seu comarcal, a Sant Feliu de Llobregat. Diversos representants de les agrupacions locals van assistir-hi amb voluntat de compartir els punts de partida de cada municipi i establir línies comunes de cara la preparació de la precampanya i la campanya electoral.

La jornada la va obrir l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, fent una exposició sobre les motivacions del vot i explicant la darrera enquesta realitzada per l’Associació Catalana de Municipis. En aquest treball demoscòpic s’identifiquen diversos factors que expliquen el sentit del vot de les persones i San José va voler recalcar: “dues terceres parts dels factors que motiven el vot són responsabilitat nostra: la feina feta, el coneixement del nostre equip, la connexió amb els temes locals, etc. La major part dels factors depenen exclusivament de nosaltres”. D’aquesta manera, el batlle de la capital comarcal va voler encoratjar a les agrupacions a seguir treballant com fins ara i no deixar-se arrossegar per factors externs com el debat nacional “que no tenen a veure amb els interessos reals dels veïns i veïnes dels nostres municipis en aquestes eleccions”.

Tot seguit es van organitzar diversos tallers formatius de preparació de la campanya, on les persones militants i afiliades van compartir, amb companyes i companys experts, els elements clau per constituir grups motor de candidatures municipals, la correcta elaboració del pressupost de campanya, el paper dels i les joves dins dels equips de candidatura i l’elaboració d’un pla de comunicació o del programa electoral de manera participativa

Per cloure la jornada es va organitzar una taula amb Pep Altayó, representat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Arnau Funes, diputat a la Diputació de Barcelona que van fer una breu exposició sobre els serveis i recursos que poden oferir aquests ens als ajuntaments; Ascensión Ratia, alcaldessa de Pallejà, va explicar l’experiència de govern i la importància del municipalisme per a ICV; i finalment Candela López, coordinadora general de Catalunya En Comú, va fer una exposició reivindicant el paper d’Iniciativa durant tots els anys de trajectòria i va animar a tots i totes les assistents a treballar plegats per vèncer en les properes eleccions. “Som un conjunt de dones i homes treballadors, que ens estimem els nostres pobles i ciutats i coneixem als nostres veïns i veïnes i tenim solucions pels seus problemes. Treballem per fer el que millor sabem fer: polítiques per millorar la qualitat de vida de la gent”, va afirmar López.

La jornada va acabar amb un dinar de germanor i amb la intenció d’organitzar més tallers i jornades per aprofundir en els temes tractats i acabar de bastir candidatures municipals fortes per encarar la precampanya i la campanya electoral de les municipals del proper any de la millor manera possible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here