L’ATM ha aprovat una tarifa plana per a tots els desplaçaments en transport públic entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i que entrarà en vigor l’1 de gener de 2019. 

Aquesta tarifa plana s’aplicarà independentment de la zona terifària a la qual pertanyi el municipi i serà vàlida únicament en els trajectes on el seu origen i destí siguin un dels 36 municipis que integren l’AMB.

Damià Calvet, president del Consell d’Administració de l’ATM i conseller de Territori i Sostenibilitat, juntament amb Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, i Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona han explicat que el nou model suposa la base d’un nou sistema d’integració tarifària que es pretén implantar a partir de l’any 2021. Calvet ha assenyalat que aquest nou sistema de tarifa plana seria el primer canvi per al nou sistema que implicará “una segona revolució tarifària després de la primera, ara fa 20 anys” Ha afegit que, “amb el nou model es reforça el transport públic com a sistema únic, global i en xarxa i reforcem la mobilitat sostenible per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica” 

Aquest nou acord beneficiarà, tal i com ha assenyalat el conseller, més de tres milions de ciutadans i un increment que, segons han calculat, serà de 4,6 milions de viatges nous. Cap dels municipis, però, canviarà de zona tarifària, és a dir, se seguiran mantenint les zones 1, 2A, 2B i 2C.

Poveda ha definit l’acord com un fet “històric” i ha afegit que és una manera de “fer més accessible el transport públic”. Aquest és el primer canvi cap a un nou sistema que pretendrá afavorir i facilitar el canvi d’hàbits cap a una mobilitat més sostenible en la que es redueixin les congestions de les principals vies i sobretot, la contaminació atmosfèrica, tal i com ha explicat Poveda.

Janet Sanz, ha celebrat que la mesura permeti “avançar en la lluita contra el canvi climàtic, la reducció de la contaminació i l’enfortiment del transport públic, oferint una proposta de servei de qualitat en l’àmbit metropolità” La tinenta d’alcaldia ha expressat el suport clar de Barcelona en aquesta nova iniciativa i ha manifestat la intenció de treballar més enllà per caminar cap a la congelació de les tarifes.

Font/imatge: AMB 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here