El Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA, que te la seu a Cornellà, organitza del 29 al 31 d’octubre, la 3a Conferència Internacional de Museus de Matemàtiques.

La trobada rep el nom de MATRIX, un acrònim que reuneix els principals objectius de la conferència: Mathematics Awareness, Training, Resource & Informatic Exchange (Coneixement de les matemàtiques, formació, recursos i intercanvi informàtic). El MMACA compta amb la col·laboració del The National Museu of Mathematics de Nova York MoMath, el CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa” i el Museu Agbar de les Aigües. Hi assistiran unes 150 persones de l’àmbit de la divulgació matemàtica amb la finalitat clara de compartir idees i experiències.

És una trobada que des del 2014 i bianualment, té com a propòsit impulsar la millora de l’educació matemàtica des d’una perspectiva experimental i de treball amb materials que té la intenció de proposar línies de canvi metodològic que son completament necessàries actualment.

La conferència es desenvoluparà en tres seus diferents: el MMACA, el Museu Agbar de les Aigües i el CosmoCaixa. Les jornades estaran dividides en tres grans blocs organitzats en cinc conferències, dues obertes al públic i tres per als assistents al Congrés. Hi haurà setze grups de conversa sobre diferents temes, des de la divulgació matemàtica fins a la creació i l’avaluació dels museus, i a més, hi haurà una fira de materials i pòsters dels diferents museus participants.

Dilluns 29 d’octubre a les 12.00h tindrà lloc la primera conferència “El fenomen Big Data”, únicament per als congressistes, al Museu Agbar. A la tarda, a les 19.00h al CosmoCaixa hi haurà la conferència “Art i Matemàtiques”oberta al públic. L’altre conferència oberta al públic es realitzarà el dia 30 d’octubre a les 19.00h també al CosmoCaixa, sota el nom de “Catàstrofes, malalties i delictes: predicció de riscos amb les matemàtiques”.

Aquí us deixem el programa complet de les jornades.

Font: Aj.Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here