El Grup d’Entesa a la diputació i grups d’ICV-EUiA com el de Cornellà de Llobregat han presentat una moció per demanar la paralització dels treballs d’elaboració del nou decret de menjadors

El Grup d’Entesa a la Diputació de Barcelona o grup municipals com el d’ICV-EUiA de Cornellà de Llobregat han presentat una moció per demanar a la Generalitat de Catalunya la paralització dels treballs d’elaboració del nou decret de menjadors impulsat pel Departament d’Ensenyament.

Des de l’espai ecosocialista es lamenta que el nou decret de menjadors no inclou de manera integral l’espai de migdia, sinó que simplement es limita a regular el sistema d’externalització dels menjadors a través de concursos públics, deixant fora la capacitat del centre de decidir autònomament.

ICV insta a retirar aquesta proposta de decret, que ha arribat a la comunitat educativa en forma d’esborrany, i fer una nova proposta consensuada amb els actors socials implicats que reculli de forma inequívoca l’espai del migdia com a espai pedagògic de primer ordre, alhora que garanteixi una alimentació de qualitat i l’equitat en l’accés a aquests serveis.

També es vol posar de manifest la necessitat de reforçar la formació i dignificar les condicions laborals i salarials del personal responsable del temps de migdia.

Des d’ICV Baix Llobregat es lamenta que la moció presentada a la Diputació de Barcelona fos rebutjada amb els vots en contra de PDECAT, ERC i l’abstenció del Partit Popular. No obstant això, s’insta als municipis a posicionar-se en contra d’aquesta proposta de decret per obrir un nou espai de diàleg entre govern i comunitat educativa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here