Un seguit d’entitats a favor del moviment del poble palestí han presentat avui dimecres una Carta a l’Ajuntament de Molins de Rei per a demanar la suspensió del partit de waterpolo que té previst disputar la selecció israeliana a la Piscina Municipal de Molins de Rei el proper 6 de novembre i que s’emmarca dins la Lliga Mundial de Waterpolo femení. Amb el lema “NO ETS BENVINGUT” i sota el hastag #MolinsNoEtMullisAmbApartheid han convocat una concentració cassolada a la Piscina Municipal el dia del partit a les 19.30h

La carta comença recordant el compromís que l’any 2013 el municipi va adquirir amb la defensa dels Drets Humans i el Dret Internacional sumant-se a la crida palestina pel Boicot, Desinversions i Sancions a l’estat d’Israel (BDS) El BDS, tal i com s’explica a l’escrit, és una “campanya no violenta d’abast internacional destinada a forçar a Israel a respectar els Drets Humans i el Dret internacional”.

Afegeixen, que l’estat d’Israel moltes vegades ha retingut equips de la selecció palestina en moltes disciplines esportives amb denegacions de permisos als esportistes per sortir del país, ferint-os, disparant-los i inclús, matant-los. Afirmen, per tant que:

“És imprescindible que des d’institucions de consciència, com la de Molins de Rei, s’enviï un missatge clar a Israel: serà aïllat fins que no respecti els drets humans de la població palestina”

La petició de totes aquestes entitats és doncs la cancel·lació del partit de waterpolo del 6 de novembre “posant-se al costat del poble palestí i sent conseqüent amb la coherent decisió que va prendre el municipi l’any 2013”  ja que, “decisions com aquestes faran que es recordi a Molins de Rei al costat correcte de la historia: la justícia, la igualtat i la llibertat”

Les entitats que firmen la carta son: Coalició Prou Complicitats amb Israel (Rumbo a Gaza, Junts, Associació Catalana deJueus i Palestins, La Comunitat Palestina de Catalunya, NOVACT, BDS Catalunya, Pau Sempre, SUDS, Servei Civil Internacional (SCI), Centre Euro Arab de Catalunya, En Lluita, Unadikum, Pallasos en Rebeldía, Asociación Cultural Arte & Mana, Consell de la Joventut de Barcelona(CJB), Nexes, FundiPau, La Recolectiva, Brigades Huriya, La Crida LGBTI), Centre Delàs, Endavant Baix Llobregat, CUP Molins, Arran Molins, CDR Molins , Esplai l’Agurpa, La Barrina, Les Heures, CSO Mallolis, CAU Molins, CineBaix, Casal Popular Blanca Bardiera de Sant Feliu de LlobregatAssemblea Antifeixista de BarcelonaEUIA Sant Feliu i Sant Feliu En Comú

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here