Jaume Bosch presenta el seu darrer llibre “La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre

Veí de Sant Feliu de Llobregat i ex tinent d’alcalde del municipi, Bosch publica un llibre que pretén recórrer la historia dels Mossos, des de la seva creació fins als episodis més rellevants que s’han viscut darrerament. Arran dels atemptats de l’agost de 2017 un dels crits que va la població va popularitzar va ser “Aquesta és la nostra policia”; una policia que va néixer als anys vuitanta en confrontació amb el model centralista franquista i que s’ha consolidat fins a substituir, avui en dia, els cossos de seguretat de l’Estat.

Jaume Bosch en aquest llibre aporta elements d’anàlisi per a que el lector pugui entendre com s’ha arribat fins aquí, quins han estat els encerts i quins els errors comesos, quines resistències ha exercit i exerceix encara l’Estat central i quin és el tipus de seguretat que una societat democràtica ha de voler en un moment on sorgeixen ideologies reaccionaries, un terrorisme globalitzat i noves formes de criminalitat. El llibre explica en detall l’actuació del cos dels Mossos en motiu dels atemptats del mes d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, i defensa l’actuació del major Trapero durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. El pròleg, ha estat redactat per Rafel Ribó, actual Síndic de Greuges, que va compartir amb Bosch anys de militància al PSUC i ICV.

Bosch, va ser també, Subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat, diputat al Parlament de Catalunya per ICV i portaveu a la Comissió d’Interior, membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l’Escola de Policia de Catalunya i, més recentment, Coordinador de projectes transversals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a més de formar part de la Comissió Executiva del Pacte Nacional pel Referèndum. Actualment, és membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

L’exdiputat baixllobregatí ha publicat diverses obres sobre polítiques de seguretat i l’autogovern de Catalunya, la última de les quals amb el títol “De l’estatut a l’autodeterminació”

La presentació del llibre tindrà lloc el proper 27 de novembre a les 19h a la llibreria Alibri (Barcelona) i comptarà amb la participació de l’autor, l’editora, Montse Ayats, l’escriptor, Jordi Coca i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó.

La presentació a la comarca tindrà lloc el dia 4 de desembre a les 19h a l’Ateneu Santfeliuenc i comptarà amb la presència de l’autor, l’editora, l’exalcalde de Sant Feliu, Francesc Baltasar i el vicedirector de La Vanguardia, Jordi Juan.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here