Aquest dissabte va presentar-se la tercera edició del programa “Tenim Drets, Teixim Llibertats” a la Palma de Cervelló centrada en les persones refugiades i el seu dret a l’aigua.

L’acte va emmarcar-se dins la festa de la Solidaritat de la Palma i va desenvolupar-se en dues parts molt diferenciades. La primera, una taula rodona moderada per la periodista Esther Romagosa i que va comptar amb la participació de Maria Peix, Cap de Cooperació de l’AMB, Xavier Gonzalez, alcalde de La Palma de Cervelló, Nour Alchikch, siriana amb càtedra UNESCO Diàleg Intercultural a la Mediterrània i representants del Casal de la Gent Gran de La Palma de Cervelló.

Una de les novetats d’aquesta tercera edició és el taller de pintura de murals a parets sobre el dret a l’aigua, que consisteix en que els municipis interessats tinguin la possibilitat de realitzar un mural col·lectiu a alguna de les parets del municipi en relació a aquest tema. A més, es segueixen les activitats i tallers que ja van dur-se a terme l’any passat: vídeo, arts plàstiques, música, joc de taula i art performàtic.

La segona part de l’acte van realitzar-la les persones assistents que van contestar la pregunta “Per què és important l’aigua per a tu? T’imagines viure sense ella?” Cada persona present a l’acte va escriure en gotes de cartolina la seva resposta i van dipositar-se en un dipòsit d’aigua buit que formarà part de la performance de l’acte al final del mes de març.

L’edició d’enguany treballa amb el dret a l’aigua de les persones refugiades a través de dos projectes que l’AMB té al Líban i a Kobani (Síria) La metodologia de treball segueix sent similar a les anterior; reflexió i pedagogia a través d’activitats amb diferents grups dels municipis, actes al carrer i un acte final conjunt.

Un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és conscienciar la ciutadania de l’AMB sobre els drets de les persones refugiades amb una doble mirada; una educació crítica i una visió local per a fer front a reptes globals. Els grups dels municipis metropolitans que participin al programa respondran preguntes com: Tothom té accés i control a l’aigua? Com garantim l’accés i el control de l’aigua a les zones com Kobani (Síria) o als campaments de les persones refugiades del Líban? O quin consum fem nosaltres de l’aigua? Entre moltes altres.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here