El procés participatiu sobre la segregació del nucli les Botigues de Sitges i la seva annexió a Castelldefels (Baix Llobregat) no ha superat el topall del 35% de participació que el govern municipal s’havia marcat per tal considerar el resultat com a “vàlid”. Segons ha informat, l’Ajuntament de la localitat, s’ha registrat un 23,7% de participació.

Dels 440 vots que s’han emès, s’han comptat un 88,18% de vots a favor de la segregació i un 11,36% en contra. En total, estaven cridats a votar els 1.858 veïns majors de 16 anys que viuen en aquesta zona separada del nucli urbà de Sitges pels 14 quilòmetres que ressegueixen el Massís del Garraf.

Des de dilluns, la consulta es va celebrar de forma telemàtica, i durant el cap de setmana s’ha pogut votar de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Un cop fet públics els resultats, la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell va agraïr en nom del govern municipal la participació dels ciutadans en una experiència que “buscava sondejar la opinió dels veïns”.

Carbonell es va comprometre a “millorar els mecanismes de participació ciutadana” de cara a aconseguir més implicació de la ciutadania en futures consultes i processos participatius. No obstant això, la tinenta d’alcalde es va mostrar “força satisfeta” amb la xifra de participació assolida, un 23,7%, i va assegurar que el procés participatiu “marca un precedent en el canvi d’òptica entre administrats i administradors al municipi”. “Això no té aturador”, va afirmar tot recordant que els regidors que formem part del consistori haurien pogut decidir sobre el futur del nucli de les botigues en sessió plenària “com s’ha fet fins fa poc” però no ho han fet perquè “aquest no és el paper de la política del segle XXI”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here