Calvet, de visita al país asiàtic, s’ha reunit amb un directiu de l’aerolínia

Vietnam Airlines estudiarà la viabilitat d’implantar un vol directe entre el país asiàtic i l’Aeroport del Prat d’aquí 3 o 4 anys després de la reunió entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que es troba de visita al Vietnam i el director de Planificació empresarial de l’aerolínia Nguyen Quang Trung. El conseller li ha traslladat el funcionament de la gestió aeroportuària a l’Estat i el paper de la Generalitat per “potenciar noves rutes”.

En la trobada, també hi han participat un representant de l’ambaixada espanyola i l’administrador de Duana de Barcelona. Per estudiar la viabilitat del nou trajecte, el directiu vietnamita ha demanat poder intercanviar informació sobre la viabilitat de la ruta amb el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona.

A més, s’ha acordat treballar per dur a terme una trobada en el proper World Rutes de 2019 d’Adelaida. En aquest mateix marc de col·laboració s’ha acordat que Duana de Barcelona estudiarà el trànsit aeri de mercaderies entre Catalunya i Vietnam.Durant la trobada, Calvet ha fet una presentació del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), que agrupa la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i AENA.

En aquest sentit, el titular del DTES ha explicat la voluntat del CDRA ude potenciar les connexions amb Àsia destacant el fet de poder disposar d’un vol directe des de Vietnam, tenint en compte els 26.000 vols indirectes que actualment hi ha entre els dos països.

En una reunió prèvia a la inauguració oficial de la missió, la delegació catalana s’ha reunit amb una àmplia representació de directius del ministeri de Transports vietnamita. En aquesta trobada, el conseller Calvet, acompanyat de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha remarcat la capacitat del port de per acollir grans vaixells i ha convidat el viceministre de Transport, Nguyen Van Cong, a fer una visita a Barcelona. Van Cong ha fet una explicació del sistema portuari del Vietnam amb 31 ports i un creixement d’operacions del 17%, però amb la necessitat de desenvolupament tecnològic i millora de la governança dels ports, per incrementar els beneficis d’aquests.

En aquest sentit, Calvet ha ofert cooperació al Vietnam “ja que disposem de la tecnologia i d’un model de governança propi”. Des del port de Barcelona “es pot accedir a un mercat de 400 milions de consumidors” ha detallat Calvet.A la trobada s’ha parlat també sobre la construcció d’infraestructures i el desenvolupament ferroviari. Al llarg de la reunió el viceministre de Transports ha destacat l’existència ja de rutes comercials entre Vietnam i el port de Barcelona, que el 2017 van créixer prop d’un 19%. Van Cong ha ressaltat que “és possible encara un creixement continuat de les relacions comercials entre els ports del Vietnam i Barcelona”. El viceministre també s’ha mostrat interessat en la possibilitat d’un vol directe entre Catalunya i el Vietnam.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here