Aquest 2018, la redacció de la revista CUINA han proposat una llista de 12 plats tradicionals d’àrees geogràfiques ben concretes: comarques, pobles o fins i tot barris. Són receptes que s’han fet conegudes arreu del país, però que sempre s’associen al topònim del seu lloc d’origen. Pensen que la riquesa de la cuina catalana rau en la suma d’aquestes singularitats .

La coradella de Molins de Rei, del Bar Diana; el Cim-i-tomba de Tossa, del restaurant Bahía; el rossejat del Delta de l’Ebre, del restaurant La Tancada d’Amposta; i l’olla aranesa, del restaurant Eth Restilhè de Garòs són els millors plats de la cuina catalana d’aquest 2018, segons el concurs popular Plat Favorit dels Catalans, que enguany arriba a la tercera edició.

Durant la primera fase, que va es obrir el 22 d’octubre, s’han emès més de 25.000 vots per decidir els quatre semifinalistes entre els 12 primers plats seleccionats. La coradella de Molins de Rei va ser el plat més votat, amb 3.367 vots, en aquesta primera fase.

Després de varies fases classificatòries on han caigut pesos pesants, la final l’estan disputant la Coradella de Molins i el Rossejat del Delta. Aquest diumenge finalitza el termini de votació i es desvetllarà per fi si el plat favorit de Catalunya és baixllobregatí!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here