Trans Baix Power & Roses de Sant Feliu és el nom de l’entitat que s’ha creat a la capital de la comarca per defensar els drets de les persones trans i visibilitzar el col·lectiu

Una setantena de persones va assistir el passat dimarts, 14 de novembre, a la presentació de l’associació al Centre Cívic Les Tovalloles. L’acte va estar presidit per la regidora de Dones i Polítiques d’Igualtat, Lidia Muñoz, va destacar que “després de molt de treball Sant Feliu té una entitat que representa la lluita per la visibilitat de les persones trans en diferents àmbits”.

L’acte va comptar amb la presència de les representants de l’entitat, Rosa Maria Maristany i Fina Campas, aixi com Lluïsa Jimenez, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de Persones LGTBI de la Generalitat.

Les representants de l’entitat consideren que una associació d’aquestes característiques era necessària per treballar en la integració i normalització del col·lectiu trans en l’àmbit comarcal. Els reptes que es plantegen es basen en quatre eixos: l’educació, la salut, l’ocupació i l’habitatge, i segons Maristany cerquen promoure la no discriminació i el respecte cap a les persones trans en tots els eixos.

En aquest sentit es va manifestar que la taxa d’atur de les persones trans supera a Catalunya el 80% segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB). Aquest fet repercuteix directament en les possibilitats per accedir a l’habitatge i suposa un risc d’exclusió social.

Segons Campas, Trans Baix Power & Roses de Sant Feliu vol ser una associació inclusiva on totes les formes d’expressió de gènere trans puguin sentir-se acollides i recolzades, així com una eina de visibilització per treballar amb tota la societat, i col·laborar amb les institucions i entitats en la consecució de polítiques que apostin per la diversitat de gènere.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here