Quina tocada de nassos! és un relat de caire realista en què els protagonistes, en el seu atrafegat camí cap a l’adolescència, busquen explicar-se i trobar sentit a tot allò que viuen i, sobretot, trobar-se a ells mateixos i definir-se com a individus amb personalitat pròpia, diferenciada i ferma, malgrat les inevitables contradiccions. La pressió del grup, l’aprenentatge sempre dur del fet que l’amistat pot significar desacords, sense que aquests l’afebleixin, i l’acceptació de la diferència i de la diversitat com a factors essencials per al positiu creixement personal, estan en la base d’una novel·la molt ben escrita.

Ruth Tormo Benavent va néixer a Barcelona l’any 1974, però viu des de fa més de vint anys a Sant Feliu de Llobregat. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa en l’àmbit de la comunicació des de fa 20 anys. Actualment desenvolupa la seva tasca al Departament de Comunicació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Malgrat que Una història de nassos és el seva primera novel·la, Tormo escriu des de l’adolescència i ha estat mereixedora de diversos premis de contes i narrativa curta, entre els que destaquen els guardons Elsa Garcia (Papiol, 2018), Núvol (2017), Joles Sennell (La Seu d’Urgell, 2017) o el Joan Petit (Blanes, 2017). Alguns dels seus contes s’han publicat a la revista Cavall Fort.

Premi Guillem Cifre de Colonya

Des de la seva primera edició l’any 1981, el Premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català, i ha publicat fins aquest moment trenta-quatre obres d’autors com ara Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà, Pere Morey, Miquel Rayó o Xavier Vernetta. La majoria d’aquestes obres han esdevingut lectura habitual dels lectors més joves, i han format part també de la selecció de llibres amb què treballen els centres educatius de l’àmbit de la nostra llengua.

El Premi, patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya, compta amb el suport de l’editorial Barcanova que publica les obres guanyadores, i va néixer amb la finalitat de distingir les novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys. Està dotat amb una quantitat de 7.000 €.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here