Els ajuntaments de Barcelona, Girona, Gavà (Baix Llobregat), Granollers, Mataró, Premià de Mar (Maresme) i Terrassa han adquirit conjuntament una única plataforma de contractació electrònica

El sistema, que ha costat 3 milions d’euros (MEUR), farà que els set municipis catalans comparteixin la manera com gestionen les compres i contractacions de serveis. La plataforma permetrà agilitzar tràmits, reduir burocràcia i augmentar la transparència en les licitacions i concursos públics. Amb l’adquisició conjunta d’aquesta plataforma, els set consistoris també han engegat una col·laboració que els hi permetrà posar en comú totes les demandes que tinguin a l’hora de garantir la qualitat del servei de contractació.

Aquest nou sistema de contractació electrònica permetrà simplificar els tràmits administratius i reduir burocràcia. Ajudarà a incrementar la transparència, l’eficiència, l’agilitat i l’objectivitat durant tot el procés de contractació pública, des del moment de la publicació dels anuncis de licitació, fins al procés de valoració d’ofertes i resolució o adjudicació dels contractes municipals.

Així mateix la nova eina informàtica permetrà fer un seguiment rigorós de la contractació, garantint la publicitat durant tot procediment, i facilitarà, la participació de les pimes locals en licitacions de poca quantia econòmica.El nou Sistema Integral de Contractació Pública Electrònica (SICE) ha costat 3.027.696,31 euros (IVA inclòs). L’adjudicació s’ha fet en tres lots. El primer, inclou un expedient electrònic de contractació per tramitar totes les actuacions administratives.

El segon, una plataforma de licitació electrònica per publicar anuncis, rebre ofertes electròniques encriptades i dur a terme reunions d’òrgans de valoració d’ofertes i d’adjudicació. I en tercer lloc, una oficina tècnica de suport a la implantació en tota la organització municipal per fer factible la gestió del canvi. Segons informen els consistoris en un comunicat, “totes les empreses compten amb una àmplia experiència i no tenen relacions amb paradisos fiscals”.

A més, els ajuntaments també diuen que el nou sistema electrònic els permetrà “exigir a les empreses licitadores, a través dels diferents procediments d’adjudicació, el compliment d’uns criteris de responsabilitat mínims en matèria social, ambiental i d’innovació que van més enllà de l’oferta econòmica”.

Signatura a Barcelona

signatura del contracte de la plataforma s’ha fet en un acte públic aquest matí on hi han participat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el regidor de la UMAT, Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors, i Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre; l’alcalde de Mataró, David Bote; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; l’alcalde de Premià de Mar, Miguel Àngel Méndez, i el tinent d’alcalde de l’àmbit de nova governança i economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort.

Des de l’Ajuntament de Girona, l’alcaldessa Marta Madrenas subratlla que “la bona gestió” ha estat sempre una de les “prioritats” del consistori. I ha afegit: “Hem millorat aquests últims anys, malgrat coincidir amb canvis legislatius que ens han afectat, però tenim com a objectiu intentar ser cada vegada més àgils i fer més eficient la relació amb l’Administració”.”Per ser una ciutat dinàmica, on els particulars i les empreses puguin engegar projectes, des de l’Ajuntament hi hem de posar de la nostra part i ser uns facilitadors”, ha dit l’alcaldessa. “Aquesta plataforma va en aquest camí”, ha conclòs Marta Madrenas.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here