Del 6 al 8 de desembre, Sant Boi de Llobregat acollirà la 72a Fira de la Puríssima, un dels esdeveniments firals més antics i visitats a Catalunya. L’edició d’enguany compta amb l’estrena d’un curtmetratge amb actors i actrius locals, s’amplien els espais familiars i de mobilitat sostenible i saludable, i reapareixen amb força l’espai Vicult, les activitats del Fet a Sant Boi i el Mercadal Gastronòmic.

L’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, ha expressat a l’acte de presentació de l’acte del passat dimarts l’adaptació que la fira ha anat fent “a les noves realitats” Ha afegit també, que “forma part de les línies estratègiques de desenvolupament de la ciutat, és un important motor econòmic i un aposta per la sostenibilitat

La fira comptarà amb un estand municipal dedicat a la cura de l’espai públic amb la intenció de mostrar el compromís col·lectiu de ser corresponsables dels carrers del municipi, les places i els edificis. En aquest estand podrà gaudir-se d’una gran experiència interactiva a més de tallers, un arbre de les idees i altres propostes.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és l’ampliació de l’espai familiar, amb més animals de granja i més activitats per a persones de totes les edats. També s’amplia la zona de mobilitat sostenible i saludable que aposta per la qualitat ambiental, l’ús dels vehicles no contaminants, el transport públic i la mobilitat a peu. Allà podran provar-se vehicles elèctrics, resoldre dubtes sobre el sistema de càrrega, pedalar i participar en diferents activitats.

A més, als Cinemes Can Castellet es projectarà el curtmetratge “Sant Boi respira un altre aire” dirigit pel santboià José Luis López, director de la revista Carakter i director dels curts “La camiseta” o “Mi amigo Naim”. Un film de 15 minuts amb actors i actrius locals.

El Vicult i el Fet a Sant Boi es consoliden en aquesta edició com espais per a mostrar el talent i la diversitat cultural de la ciutat amb una programació de danses, concerts i activitats participatives.

L’espai per a la gastronomia serà El Mercadal que acollirà al 5a Fira de la Cervesa Artesana i la 4a Mostra de Food Trucks. A la Carpa Fresca s’oferiran exposicions i tallers amb productes de proximitats.

Els més joves també tindran el seu espai amb La Fira Jove que compta amb els concerts de Toteking i Sharif, a més del Mercat d’Art Jove on hi haurà espais permanents d’exposició i venda d’obres.

El Cartell d’aquesta edició es de la il·lustradora santboiana, Raquel Gu, humorista gràfica i dibuixant, on ha reflectit el Sant Boi de les persones, divers, inclusiu i obert.

Font: Aj.Sant Boi

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here