Una cinquantena de professionals van reunir-se a la Federació Obrera per a poder conèixer amb detall les possibilitats que la impressió en 3D ofereix per a la indústria.

L’acte, organitzat per ACCIÓ, l’UPC i altres administracions i empreses privades que ja utilitzen aquesta tecnologia pretenia difondre els avantatges i les oportunitats de negoci de la tecnologia 3D en l’entorn industrial.

La fabricació additiva o impressió en 3D és una nova tecnologia que està transformant els mètodes de fabricació tradicional amb uns costos menors i amb la possibilitat d’una fabricació personalitzada de productes en nombrosos àmbits professionals.

L’Ajuntament de Molins va organitzar la jornada per abordar la fabricació de prototips, sèries curtes i peces finals  la indústria a més de l’ús dels nous materials d’impressió. Els proveïdors de les tecnologies d’impressió 3D, els consultors i les empreses que ja utilitzen aquest procediment, van ser-ne els protagonistes.

Joan Ramon Casals, alcalde del municipi va donar la benvinguda a l’acte, i seguidament, Tomàs Megía, representant de l’agència de la Generalitat ACCIÓ i coordinador del hub de la indústria que ja utilitza la impressió en 3D a Espanya, va presentar les oportunitats de fabricació additiva al país. A continuació, Felip Fenollosa, director general del CIM UPC, va resumir els beneficis de la impressió 3D en el disseny dels prototips i la fabricació de peces. També van intervenir Israel Arias, director tècnic i comercial de Drukkat; Jaume homs, Sales Manager HP 3D Printing Iberia; i Francisco Parejo, Area Sales Manager de Renishaw.

L’acte forma part de les actuacions durant l’Any de la Indústria 4.0: el repte de la transformació digital, que pretén conscienciar de la importància d’adoptar les noves tecnologies a la indústria, a la ciutadania, als emprenedors, als comerços i als centres docents.

Font: Aj.Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here