Del 5 al 9 de desembre, arriba una nova edició de la Festa Major d’Hivern que se celebra conjuntament amb la Fira Medieval Castrum Fidelis
La ciutat acull durant aquests dies un programa d’activitats molt variat que integra cultura tradicional catalana, música, teatre, esport i activitats de caràcter institucional, entre d’altres

De l’5 al 9 de desembre, Castelldefels viu una nova Festa Major d’Hivern, que torna acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva setena edició.

La Festa Major d’Hivern es presenta amb un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes, com és habitual, recau sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC), encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: diada castellera, grallers, Cercavila amb balls populars o el Correfoc, que s’avança al dia 1 de desembre.

L’esport també és protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-setena, que aquest any surt des de l’oficina de turisme de la platja. O les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també trobaran el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’ofereix un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil pot comptar amb l’Espai Jove, que inclou activitats musicals i de lleure.

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre se celebra la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels.

La recreació medieval torna amb Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos cada any, torna a la ciutat la fira medieval Castrum Fidelis, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, el programa integra moltes nombroses activitats. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També s’ofereixen diversos espectacles de recreació històrica entre les quals destaca el torneig de cavallers al parc de la Muntanyeta o el campament medieval que aquest any s’instal·la al pati de l’Edifici de la República.

+ INFO: Programa complet de la Festa Major d’Hivern – Castrum Fidelis 2018

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here