L’exdiputat sanfeliuenc, Jaume Bosch, va presentar ahir a l’Ateneu de la ciutat el seu darrer llibre” La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre” d’EUMO Editorial.

La presentació del llibre va comptar amb la presencia d’Àngel Merino, director de la USLA; Francesc Baltasar, exalcalde de la ciutat; Montse Ayats, directora d’EUMO; i Quico Sallés, periodista de elmón.cat; a més de l’autor.

Àngel Merino, va donar la benvinguda als participants de la taula, davant una sala d’actes plena de gom a gom. A continuació, la directora d’EUMO va expressar la seva satisfacció pel fet que l’editorial de la Universitat de Vic hagi publicat un llibre d’aquestes característiques. Baltasar, amic proper de Bosch, va recordar el seu paper en el primer consistori democràtic després del franquisme nascut de les eleccions municipals de 1979. Va explicar diverses anècdotes d’aquella època i va ressaltar el paper del món municipal en el moment de definir el model de seguretat de Catalunya.

A continuació, Quico Sallés va establir un diàleg amb l’autor sobre els continguts del llibre. A partir de les preguntes del periodista, Bosch va explicar la seva introducció en el món de la seguretat com a regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu i com a membre de l’equip que des de la Direcció General de Seguretat Ciutadana de la Generalitat va encapçalar Miquel Sellarès a partir de l’any 1983.

Una bona part del diàleg va estar centrat en l’actuació dels Mossos envers els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017, que tal i com va afirmar Bosch “va  despertar una reacció de gelosia dels sectors més centralistes de l’Estat Espanyol” Seguidament, l’entrevista va concentrar-se en l’actuació policial davant del referèndum de l’1 d’octubre; Bosch va defensar que el cos que havia actuat correctament complint les instruccions judicials dins una concepció democràtica de la policia va ser el cos de Mossos d’Esquadra i no pas la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia.

Finalment, es va entrar en la qüestió de les ideologies que volen sacrificar les llibertats a canvi de la seguretat, com està passant a Estats Units amb Donald Trump o a països europeus, com Itàlia o amb les concepcions que defensen a Espanya PP, C’S i VOX.

Al final de l’acte, Jaume Bosch va declarar a Elbaix.cat; “Estic molt satisfet d’haver pogut presentar el llibre a la meva ciutat davant de tanta gent de diversos àmbits” i va recalcar que “és imprescindible que les forces progressistes i d’esquerres disposin d’una política de seguretat pròpia confrontada a la que defensa la dreta, com per exemple, la que representa Manuel Valls, candidat de C’s a l’alcaldia de Barcelona”

Seguidament, va signar nombrosos exemplars del seu llibre al públic assistent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here